Syn Alibaby (1952)

Syn Alibaby (Son of Ali Baba)
75 %
 
 

Son of Ali Baba

Další název: Alibabův syn

    Žánr: dobrodružný / romantický
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 75 min.
„přátelství,dobrodružství a láska“
Středověká Persie - mladý Kashma Baba - Tony Curtis je z donucení svého otce Ali Baby ve službě jako vojenský kadet, aby se konečně naučil disciplíně. Kashma je miláčkem dívek a mnozí kadeti mu závidí jeho úspěchy.
Ráno po jednom zvlášť vydařeném banketu, když všichni vyspávají probudí poněkud nešetrně Kašhmu uprchlá otrokyně, která si říká Kiki, a prosí jej o pomoc a úkryt. Kiki - Pieper Laurie, hledá krutý kalif, a protože je dívka ohrožena, vezme ji Kashma do otcova paláce. Bohužel, jak se zdá, Kiki, je někdo jiný, než se na první pohled zdálo....uspěje zlo, a nebo budou muset přijít synovi Ali Baby na pomoc nejlepší přátelé a tím je čtyřicet loupežníků ?...

MHCB  Autor: clara.bow

režie:
Kurt Neumann
 
 
hraje:
Tony Curtis (Khašma Baba), Piper Laurie (Princezna Azura Fez / Kiki), Susan Cabot (Tala), William Reynolds (Mustafa), Hugh O'Brian (Hussain), Gerald Mohr (kapitán Juseff), Victor Jory (Kalif), Robert Barrat (velitel Juman), Morris Ankrum (Ali Baba), Leon Belasco (Babu), Jeff Chandler (vypravěč), Mara Corday (Cora, dívka), Henry Corden (kapitán Baka), Richard Garland (Dragma), Roy Gordon (Ishmael), Chuck Hamilton (kalifův strážce), Alice Kelley (Kala), Barbara Knudson (Theda), Tyler MacDuff (Faruh), Milada Mladova (Zaza), Georges Renavent (perzský šáh), Katherine Warren (princezna Karma), Philip Van Zandt (Kareeb), Ann Robinson (Aiša)
 
 
námět:
Gerald Drayson Adams
 
 
scénář:
Gerald Drayson Adams
 
 
kamera:
Maury Gertsman
 
 
hudba:
Herman Stein
 
 
kostýmy:
Rosemary Odell
 
 
střih:
Virgil W. Vogel
 
 
zvuk:
Glenn E. Anderson, Leslie I. Carey
 
 
masky:
Bud Westmore
 
 
výprava:
Russell A. Gausman, John P. Austin
 
 
producent:
Ross Hunter, Leonard Goldstein
 
 
stavba:
Bernard Herzbrun
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.