Svůdnice (1934)

Svůdnice (Lockvogel)

Lockvogel

Další název: Decoy

    Žánr: krimi / dobrodružný
    Země: Německo - předválečné
    Délka: 99 min., 2719 metrů
Německý film "Svůdnice" byl po delší době jakýmsi návratem ke kriminálnímu žánru se všemi náležitými atributy intrik, přepadení, únosu, honiček a samozřejmě viny a trestu.

Teď o samotném ději: Syn klenotníka z Cařihradu měl dopravit drahocenný náhrdelník do Marseille. Banda mezinárodních zločinců usiluje o to, jak mu tento klenot uzmout. V tomto chmatáctví má být nápomocna svůdná krasavice.Ale také kapitán lodi je pěkný ničema, jak lze zjistit z jeho plánu: jednak se chce sám se svým komplicem zmocnit náhrdelníku, jednak získat vysoké pojistné potopením lodi. Plány však zhatí šikovné děvče, a toto hrané Jesií Vihrogovou, vneslo do děje hodně srdečného humoru, jakož vůbec byl asi film myšlen jako parodie na příběhy toho druhu. Záleželo tak jen na obecenstvu, jakýma očima se na tento příběh divalo. Proto jeho senzačnost byla vyvažována jeho veseloherními místy a až fraškovitým rázem.

Viktor de Kowa v prvé části poněkud přehrával často do šaškovitého pojetí své role, v druhé části, kdy šlo k vyrcholení zápletky do tuhého, se polepšil a byl ve svém projevu již přijatelnější.  Autor: Asmodej

režie:
Hans Steinhoff
 
 
hraje:
Jakob Tiedtke (klenotník Schott), Viktor de Kowa (Schott junior), Jessie Vihrog (Sibyl Termeerová), Paul Westermeier ( Robert, kapitán), Oskar Sima (Makarian), Fritz Rasp (Groot, opatrovník), Hilde Weissner (Delia Donovanová), Gerhard Bienert (1. důstojník na palubě lodi 'Adrian Termeer'), Hugo Fischer-Köppe (2. důstojník na palubě lodi 'Adrian Termeer'), Gertrud Wolle (dáma na palubě), Hans Hermann Schaufuß (pán na palubě), Josef Dahmen (bandita), Alfred Gerasch (Peršan), Ernst Rotmund (kriminální komisař), Louis Ralph (bandita), Egon Brosig, Inge Kadon (Peršanka), Sonja Krenzisky (Bumbawa), Hede Mehrmann (bílá tanečnice), Gustav Püttjer (námořník), Werner Stock (námořník)
 
 
námět:
Philipp Lothar Mayring
 
 
scénář:
Ludwig von Wohl
 
 
kamera:
Konstantin Irmen-Tschet
 
 
hudba:
Friedrich Wilhelm Rust
 
 
kostýmy:
Berta Grützmacher, Paul Haupt
 
 
střih:
Willy Zeyn
 
 
zvuk:
Hermann Fritzsching
 
 
výtvarník:
Artur Günther, Fritz Maurischat
 
 
masky:
Waldemar Jabs
 
 
zástupce vedoucího výroby:
Fritz Koch
 
 
asistent režie:
Friedrich Karl von Puttkamer
 
 
fotograf:
Otto Schulz
 
 
producent:
Karl Ritter
 
 
rekvizity:
Otto Arndt, Otto Rülicke
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.