Světák (2006)

Světák (Man About Town)
58.4 %
 
 

Man About Town

    Žánr: akční / komedie / drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 96 min.
„Bezohledný hollywoodský lovec talentů hledá východisko ze životní krize, smysl života a ukradený deník, plný choulostivých detailů.“
Pokud jde o hollywoodské agenty a lovce talentů, nikdo není tak dobrý a úspěšný jako bezohledný Jack Giamoro. Jenže stejně jako je ve své profesi úspěšný, v osobním životě je nespokojený. Přestože má vše, co většině lidí stačí ke štěstí - zajímavou práci, spousty peněz a krásnou manželku - začíná mít stále silnější pocit, že jeho pompéznímu životu přece jen něco chybí. A tak se přihlásí do kurzu psaní v naději, že mu pomůže porozumět znepokojivým pocitům. Jedním ze školních úkolů je vedení osobního deníku, do kterého Jack poctivě zapisuje nejen všechny události, ale také nejniternější myšlenky a úvahy. Možnost psát se mu stává útěchou i poté, co se dozví, že jeho manželka Nina má vášnivý milostný poměr s jeho největším klientem. Snaží se do deníku vypsat svou vnitřní bolest a pomocí slov hledat odpovědi na otázky, které ho trápí. Jednoho dne však deník ohrozí celou jeho kariéru, když mu ho ukradne ctižádostivá novinářka Barbi v naději na sólokapra roku. Vždyť deník neobsahuje pouze citlivé osobní informace a Jackovy myšlenky, ale také zásadní a často důvěrné profesionální informace o významných klientech a ne vždy čistých praktikách. Jack se všemožně snaží získat deník zpět, a zachránit tak kariéru i dosavadní život. Ale opravdu to chce?

Zdroj: Nova

režie:
Mike Binder
 
 
hraje:
Ben Affleck (Jack Giamoro), Rebecca Romijn (Nina Giamoro), Gina Gershon (Arlene Kreinerová), John Cleese (Dr. Primkin), Adam Goldberg (Phil Balow), Jerry O'Connell (David Lilly), Amber Valletta (Brynn Lilly), Samuel Ball (Jimmy Dooley), Mike Binder (Morty), Erica Cerra (Sela), Howard Hesseman (Ben Giamoro), Bai Ling (Barbi Ling), Kal Penn (Alan Fineberg), Damien Dante Wayans (Lucky Reynolds), Laura Soltis (Barbara Giamoro), Anita Brown (modelka)
 
 
scénář:
Mike Binder
 
 
kamera:
Russ T. Alsobrook
 
 
hudba:
Larry Groupé
 
 
kostýmy:
Trish Keating
 
 
střih:
Roger Nygard
 
 
zvuk:
Christopher Harvengt, Todd Bassman
 
 
produkce:
Jack Binder, Sammy Lee, Michael Rotenberg
 
 
zvláštní efekty:
Bill Mills (koordinátor)
 
 
koordinátor kaskadérů:
Tom McComas
 
 
vizuální efekty:
Jason Dowdeswell (supervize), Mike Borgstrom, Jose Burgos, Dan Mayer
 
 
výprava:
Christian Wintter
 
 
výkonný producent:
Derek F.C. Elliott
 
 
casting:
Sharon Bialy
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.