Svědectví Joe Tynana (1979)

Svědectví Joe Tynana (The Seduction of Joe Tynan)
59.2 %
 
 

The Seduction of Joe Tynan

    Žánr: politický / drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 107 min.
Svedení Joea Tynana (The Seduction of Joe Tynan; 1979) vypráví o mladém idealizovaném senátorovi, který podlehl zkorumpovanému politickému systému.

Ženatý politik Joe Tynan obdržel nabídku vést opozici. Tuší, že ho to bude stát spoustu času, který tak málo věnuje rodině. Nabídku přijme, protože mu to může velmi pomoci v kariéře. Za vším hledej ženu... seznámí se s mladou a velice atraktivní právničkou Karen Traynor. Velmi si spolu rozumí, padnou do oka a postupem času se z toho vyvine poměr. Že se něco děje, se postupem času začíná dovídat i jeho manželka.

Hlavní roli má Alan Alda a k tomuto filmu si napsal i scénář. Role jeho filmové partnerky se zde ujala Meryl Streepová, coby Karen Traynor.  Autor: Vig

režie:
Jerry Schatzberg
 
 
hraje:
Alan Alda (Joe Tynan), Barbara Harris (Ellie Tyan), Meryl Streep (Karen Traynor), Rip Torn (Senátor Kittner), Melvyn Douglas (Senátor Birney), Carrie Nye (Aldena Kittner), Michael Higgins (Senátor Pardew), Blanche Baker (Janet), Kaiulani Lee (Angela), Dan Hedaya (Alex Heller), Marian Hailey (Sheila Lerner), Charles Kimbrough (Francis), Maureen Anderman (Joeova sekretářka), John Badila (televizní reportér), Robert Christian (Arthur Briggs), Maurice Copeland (Edward Anderson), Lu Elrod (Zastupitelka Kongresu na večírku), Clarence Felder (Golf pro), Gus Fleming (Eric)
 
 
scénář:
Alan Alda
 
 
kamera:
Adam Holender
 
 
hudba:
Bill Conti
 
 
výprava-architekt:
David Chapman
 
 
střih:
Evan A. Lottman
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.