Šup sem, šup tam (2003)

Šup sem, šup tam (2 ryk og en  aflevering)
51.3 %
 
 

2 ryk og en aflevering

Další název: Kick´n Rush

    Žánr: hořká komedie
    Země: Dánsko
    Premiéra v ČR: 31.3.2005        
    Délka: 96 min.
„Film o tom, co je nejdůležitější – láska nebo sex?“
Fotbal je světovým náboženstvím… a Beckham je jeho prorokem. A trojice dánských teenagerů se tomuto kultu bezmezně klaní. Hrají spolu v amatérském fotbalovém klubu, trénuje je otec hlavního hrdiny Jakoba a před každým zápasem si dodávají sebevědomí tím, že si dávají jména slavných hráčů. Na místním trávníku se tak prohání Figo, jindy zas Ronaldo nebo právě Beckham. Sní o fotbalové kariéře, ale je jasné, že naději proniknout výš dostane jen někdo. Nebo nikdo.
Kromě fotbalu je samozřejmě zajímá i opačné pohlaví. Jakob, který je pronásledován až obsedantními představami až příliš vyvinutých slečen, prožívá první lásku se svojí spolužačkou Mathildou a jejich vztah je plný očekávání, nedorozumění, nešikovností, opětovného smiřování a nadějí. Dospívání s sebou však přináší i první morální dilemata, zkoušky charakteru, střety s každodenní realitou a nutností rozhodnout se, například mezi fotbalem a kamarády a mezi vztahem. Filmoví fandové si jistě vybaví i nesmrtelný Amarcord, zvláště ve scénách, kdy trojice kamarádů tráví čas fascinovaným zíráním do výstřihu vnadné prodavačky v místním bufetu.

režie:
Aage Rais-Nordentoft
 
 
hraje:
Jacob Oliver Krarup (Jakob), Marie Bach Hansen (Mathilde), Cyron Melville (Bo), Esben Smed (Mikkel), Niels Ellegaard (Trenér), Ann Eleonora Jørgensen (Mathildina matka), Lea Baastrup Rønne (Kamilla), Joakim Kruse (Bryan), Anni Bjørn (Jakobova matka), Ina Centio (Helene), Sven Ole Schmidt (středoškolský učitel Ebbe), Mikkel Bay Mortensen (Jagger), Henning Olesen (Boův otec), Mette Mai Langer (Dívka ve stánku s hamburgery), Henrik Vestergaard (policista), Susanne Skou Sørensen (policista), Jakob Ulrik Lohmann (policista), Sofie Ahlgren (Jaggerova dívka), Evans Oure Ashira (Černý muž), John Sivebæk (fotbalový agent), Flemming Povlsen (Fotbaloví agent)
 
 
námět:
Jesper Wung-Sung (soubor povídek)
 
 
scénář:
Jesper Wung-Sung, Aage Rais-Nordentoft, Under Byen (kontrola)
 
 
kamera:
Jakob Banke Olesen
 
 
hudba:
Eva Noer Kondrup
 
 
výprava-architekt:
Thomas Greve
 
 
kostýmy:
Kirsten Zäschke
 
 
střih:
Mahi Rahgozar
 
 
zvuk:
Hans Christian Kock
 
 
titulky-česká verze:
Helena Rejžková
 
 
fotograf:
Martin Dam Kristensen
 
 
výkonný producent:
Peter Aalbæk Jensen
 
 
producent:
Ib Tardini, Louise Vesth
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.