Summerhill (2008) [TV film]

Obrázek není k dispozici.
86 %
 
 
    Žánr: drama
    Země: Velká Británie
    Délka: 109 min.
„Zábavné pojetí školní výchovy.“
Internátní škola Summerhill byla založena již roku 1921 a mohou ji navštěvovat žáci od 5 do 16 let. Založil ji skotský pedagog A. S. Neill (1884–1973) a její předností je netradiční přístup k výuce. Tento zakladatel tvrdil, že vnější tlak má negativní vliv na utváření člověka a funkcí učitele je chránit žáka před zhoubnými vnějšími vlivy. Dále doporučoval zrušit tresty a omezit mocenskou autoritu učitele. Kladl důraz na žákovskou samosprávu (bez zásahů učitele), na svobodné jednání dětí a výuku založenou na neformálních rozhovorech.
A právě sem přijíždí malá Maddy, kterou sem přihlásili rodiče na doporučení psychologů. Ovšem školu, její vedení, ale i žáky čeká nelehký boj s úředníky o její zachování...

režie:
Jon East
 
 
hraje:
Olly Alexander (Ned), Annette Badland (Myrtle), Holly Bodimeade (Maddy), Eliot Otis Brown Walters (Ryan), Jessie Cave (Stella), Ron Cook (Wharton), Ruth Gemmell (Rose), Rose Heiney (Emma), Sam Hoare (Phil), Tigerlily Hutchinson (Lucy), Rose Hutton (Miri), Lakechia Jeanne (Heather), Lola Mae Loughran (Ellen), Nick Malinowski (Matt), Ester Mangas (Carmen), Murray McArthur (hasič), Connor McIntyre (Len), Geraldine McNulty (Zoe), Tracy-Ann Oberman (Alice Fordová), Matthew Steer (reportér)
 
 
scénář:
Alison Hume
 
 
kamera:
David Marsh
 
 
hudba:
Sheridan Tongue
 
 
kostýmy:
Claire Anderson
 
 
střih:
Helen Chapman
 
 
zvuk:
Jack Gillies
 
 
zvláštní efekty:
David Payne (supervize)
 
 
výkonný producent:
Greg Brenman, Jon East
 
 
producent:
Stephen Smallwood
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.