StreetDance (2010)

StreetDance
73.5 %
 
 

Další název: Street dance; StreetDance 3D

    Žánr: taneční
    Země: Velká Británie
    Premiéra v ČR: 27.5.2010        
    Délka: 98 min.
„První taneční film ve 3D! Dva světy, jeden sen.“
Život Carly (Nichola Burley) připomíná pohádku. Chodí s charismatickým Jayem (Ukweli Roach) a jejich taneční skupina se právě probojovala do finále tanečního mistrovství UK Street Dance Championships. Pohádka ale končí ve chvíli, kdy Jay Carly skupinu opustí a všechny sny o taneční slávě se tak rychle začínají hroutit. Zlomená Carly bojuje ze všech sil, aby skupině i sobě dokázala, že k vítězství je může dovést i ona, nicméně po sérii nepříjemností a osobních porážek, mezi které patří i ztráta zkušebny, začíná o svých vůdčích schopnostech vážně pochybovat. Spása přichází v podobě učitelky baletu Heleny (Charlotte Rampling), která je fascinována schopnostmi a nadšením Carly a celé skupiny a nabídne jim, že mohou trénovat v luxusním studiu baletní akademie. Podmínkou ale je, že budou spolupracovat s jejími baletními tanečníky. Helena doufá, že Carlyino nadšení a vášeň pramenící ze street dance nakazí i její mladé svěřence před konkurzem do prestižního britského Královského baletu.
Bontonfilm DVD

režie:
Max Giwa, Dania Pasquini
 
 
hraje:
Nichola Burley (Carly), Charlotte Rampling (Helena), Richard Winsor ( Tomas), George Sampson ( Eddie), Eleanor Bron (madam Fleurie), Ukweli Roach (Jay), Rachel McDowall ( Isabella), Chris Wilson (rodič s kávou), Frank Harper (Fred), Patrick Baladi (pan Harding), Tameka Empson ( Sharonda), Jennifer Leung ( Bex), Lauri Brewster (dívka v baru), Rhiann Keys (baletní tanečnice), Mark Tristan Eccles (moderní guy v parku), Teneisha Bonner (Shawna), Sianad Gregory (Chloe), Ashley Banjo (Aaron), Lex Milczarek (Boogie), Kofi Agyemang (Mack), Hugo Cortes (Gabe), Rhimes Lecointe (Justine), Sacha Chang (Aimee), Steph Nguyen (Steph), Jocelyn Jee Esien (Sharonda), Bradley Charles (Frankie), Jeremy Sheffield (Michael), Flawless, Diversity, Stephanie Nguyen (Steph)
 
 
scénář:
Jane English
 
 
kamera:
Sam McCurdy
 
 
hudba:
Jordan Crisp, Lloyd Perrin, Lol Hammond (supervize), Bruno Mars ("Get Sexy")
 
 
kostýmy:
Andrew Cox
 
 
střih:
Tim Murrell
 
 
zvuk:
Manuel Laval (design), Keith Silva
 
 
dabing:
Adéla Pristášová (Carly), Marek Libert (Tomas), Dana Syslová (Helena), Michal Holán (Jay), Ondřej Havel (Eddie), Hana Talpová (madam Fleur), Otakar Brousek (Harding), René Slováčková (Shawna), Jana Páleníčková (Chloe), Jitka Moučková (Isabella), Filip Švarc, Filip Jančík, Nikola Votočková, Kateřina Petrová, Petr Vágner, Jiří Hromada, Lumír Olšovský, Svatopluk Schuller, Irena Hrubá, Antonín Navrátil, LS Productions
 
 
zpěv:
Pixie Lott ("Live For The Moment"), Kimberly Wyatt ("Candy"), Cheryl Cole ("Fight For this Love Crazy Cousinz Radio Edit"), Sugababes ("Get Sexy")
 
 
choreografie:
Kate Prince, Kenrick Sandy, Will Tuckett
 
 
zvláštní efekty:
Chris Reynolds (supervize)
 
 
vizuální efekty:
Florian Obrecht (supervize)
 
 
výprava:
Richard Bullock
 
 
výkonný producent:
Paula Jalfon, Christine Langan, Rupert Preston, Arnab Banerji
 
 
producent:
Allan Niblo, James Richardson
 
 
překlad:
Petr Putna
 
 
asistent střihu:
Ben Mills
 
 
režie českého znění:
Ladislav K.J. Novák (+ dialogy)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.