Strach a chvění (2003) [TV film]

Strach a chvění (Stupeur et tremblements)
78.8 %
 
 

Stupeur et tremblements

    Žánr: hořká komedie
    Země: Francie / Japonsko
    Premiéra v ČR: 17.7.2003        
    Délka: 107 min.
„Podivná oddanost slečny Amélie v chytré komedii Alaina Corneaua odehrávající se v Japonsku. Pravdivý příběh natočený podle „Amélie Nothomb“, kde romantická duše dívky zápasí se zvyky v jedné z obchodních společností v Tokiu.“
Na motivy autobiografické knihy Amélie Nothombové a podle svého vlastního scénáře natočil renomovaný Alain Corneau (nar. 1943) křehkou tragikomedii o střetu západní a východní civilizace na kancelářském poli. Mladičká hrdinka vyprávění, která strávila dětství v Japonsku, se vrací do Tokia, aby se přiblížila tajemství země, jež pro ni symbolizuje záhadná zenová zahrada v Kjótu. Podepisuje roční smlouvu s mamutí korporací Yumimoto, kde nastupuje do kanceláře ve 44. patře firemního mrakodrapu jako překladatelka. Amélie okamžitě zjišťuje, že z nejnižší startovní příčky v kancelářské hierarchii může žena - a navíc cizinka - klesnout ještě hlouběji. Hrdinčin cholerický nadřízený Saito a jeho pravá ruka - krásná slečna Fubuki - Amélii neustále usvědčují z ledabylosti, omylnosti, pomalosti a nedostatku loajality. Pokorná oddanost, víra v tradici a přísná hierarchie vztahů platí v kanceláři stejně jako za samurajských časů. Dokáže Amélie přežít - a poučit se?
Kino AERO 2003/11

režie:
Alain Corneau
 
 
hraje:
Sylvie Testud (Amélie), Kaori Cudži (Fubuki Mori), Taro Sawa (Pan Saito), Bizon Katayama (Pan Omoči), Yasunari Kondo (Pan Tenši), Sokju Fudžita (pan Haneda), Gen Shimaoka (pan Unaži), Heileigh Gomes (malá Amélie), Eri Sakai (malá Fubuki)
 
 
námět:
Amélia Nothomb (stejnojmenný román (1999))
 
 
scénář:
Alain Corneau
 
 
kamera:
Yves Angelo
 
 
hudba:
Johann Sebastian Bach (Goldbergské variace)
 
 
střih:
Thierry Derocles
 
 
zvuk:
Pierre Gamet, Gérard Lamps, Frédéric Cattoni
 
 
produkce:
Alain Sarde
 
 
titulky-česká verze:
Natálie Nádassy
 
 
vizuální efekty:
Fréderic Moreau
 
 
výprava:
Philippe Taillefer, Valerie Leblanc
 
 
výkonný producent:
Christine Gozlan
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.