Špína a moudrost (2008)

Špína a moudrost (Filth and Wisdom)
80 %
 
 

Filth and Wisdom

Další název: Špina a múdrosť

    Žánr: komedie / drama / hudební / romantický
    Země: Velká Británie
    Délka: 81 min.
„Charismatický Eugen Hutz, frontman „gipsypunkové“ kapely Gogol Bordello, v pozoruhodném režijně-scénáristickém debutu superhvězdné zpěvačky Madonny.“
Popová ikona Madonna samozřejmě vládne především pódiím ve vyprodaných hudebních halách, stejně tak už se ale stačila zapsat i na poli filmovém. A zatímco ve snímcích jako Dick Tracy, Čtyři pokoje či Evita zazářila herecky, v roce 2008 se rozhodla poprvé vstoupit i do vod režijních, scenáristických a producentských. Hlavními hrdiny jejího multižánrového debutu, oscilujícího mezi komedií, dramatem a romantickým hudebním filmem, je trojice lidí, kteří mají svoje sny a nepřestávají toužit po jejich naplnění ani přes jinak dost bolestnou realitu. Tím prvním je nonkonformní Andrej Kristian, do Británie odešlý ukrajinský básník, filosof a umělec, jehož přáním je společně se svou kapelou Gogol Bordello (jinak reálnou, velmi populární hudební skupinou zaměřenou na balkánské a cikánské rytmy) konečně prorazit a zažít na vlastní kůži slávu a obdiv davů. Zatím ale jen vystupuje v dámském oblečení v zábavních podnicích třetí kategorie. Druhým snílkem je zde Juliette, jež by ráda pomáhala dětem třetího světa, ale doposud to nedotáhla dál než za kasu místní lékárny. A Holly, talentovaná baletka, si místo úklon freneticky tleskajícímu publiku v oblecích musí přivydělávat jako tanečnice u tyče. A přesto ani jeden z nich neztrácí naději. To je totiž jediná cesta k vítězství. V předních úlohách se českému publiku představí Eugene Hutz, skutečný frontman formace Gogol Bordello, Vicky McClureová a Holly Westonová.
(Cinemax)

režie:
Madonna
 
 
hraje:
Ade (DJ), Gogol Bordello (sebe (pouze na fotografiích)), Olegar Fedoro (A.K.ův otec), Stephen Graham (Harry Beechman), Richard E. Grant (Profesor Flynn), Eugene Hutz (A.K.), Shobu Kapoor (Sardeepova žena), George Keeler (útlý muž), Francesca Kingdon (Francine), Elliot Levey (Benjamin Goldfarb), Inder Manocha (Sardeep), Vicky McClure (Juliette), Tim Wallers (p. Frisk), Hannah Walters (pí. Goldfarb), Holly Weston (Holly), Clare Wilkie (Chloe), Elizabeth Sun (tanečnice)
 
 
námět:
Madonna
 
 
scénář:
Madonna, Dan Cadan
 
 
kamera:
Tim Maurice-Jones
 
 
zvuk:
Danny Sheehan (supervize)
 
 
zpěv:
Madonna (performer: "Secret Garden"), Britney Spears (performer: "...Baby One More Time")
 
 
zvláštní efekty:
Vesna Giordano
 
 
výprava:
Gideon Ponte
 
 
výkonný producent:
Nicola Doring, Madonna
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.