Soukromé životy (1982)

Soukromé životy (Častnaja žizn)

Častnaja žizn

Další název: Частная жизнь, Chastnaya zhizn, Private Life

    Žánr: drama
    Země: SSSR
    Délka: 102 min.
Ředitel velkého výrobního podniku Sergej Nikitič Abrikosov odchází do důchodu. Žádost podal víceméně jako protest proti tomu, že při sloučení dvou podniků byla daná přednost jeho mladšímu kolegovi. Pochopení z pocitu křivdy nenajde ani u manželky Natalji, která má už jiné zájmy, ani u své dcery a synů. Starší syn Nikolaj pracuje ve stejném podniku a naopak si myslí. že otcova funkce dosud bránila jeho ambicím.

Budoucí snacha Vika mu poradí, aby si našel koníčka, zatímco lékař radí dlouhé procházky. Všichni v okolí přijímají jeho těžké postavení a zklamání jako samozřejmost. Abrikosov poznává, že velké pracovní úspěchy neznamenají srdečné lidské vztahy.

Zdroj: FP 4/1983  Autor: curil

režie:
Julij Rajzman
 
 
hraje:
Michail Uljanov (Sergej Abrikosov), Ija Savvina (Natália Iljična Abrikosova), Irina Gubanová (Nelli Petrovna), Taťjana Dogileva (Vika), Alexej Blochin (Igor), Jelena Sanajeva (Marína), Lilija Gricenko (Mária Andrejevna), Jevgenij Lazarev (Viktor Sergejevič), Alexandr Vojevodin (Nikolaj), Viktor Gordejev (Serjoža), Michail Zimin (Vadim Andrejevič), Oleg Mokšancev, Vsevolod Sanajev
 
 
scénář:
Julij Rajzman, Anatolij Grebněv
 
 
kamera:
Nikolaj Olonovskij
 
 
výprava:
Tatjana Lapšina
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.