Sora no daikaijû Radon (1956)

Sora no daikaijû Radon (Sora no daikaiju Radon)
50 %
 
 

Sora no daikaiju Radon

Další název: Rodan! The Flying Monster / Radon, Monster from the Sky

    Žánr: sci-fi / drama / horor
    Země: Japonsko
    Délka: 82 min.
V malém městě Kitamatsu je důl na uhlí. Když je jedna z šachet prohloubena do naprosto nevídané hloubky, začnou se ve vesnici dít podivné věci. Nejprve se přižene povodeň a bezpečnostní technik Shigeru Kimura najde jednoho horníka mrtvého a druhý, jeho přítel Goro, chybí. Brzy se začnou objevovat další těla a hlavním podezřelým se stává Goro. Jedné noci, když je Shigeru na návštěvě u své snoubenky Kiyo, Gorovy sestry, se přes dům prožene obrovská housenka.

Úřady si ihned uvědomí, že viníkem není Goro, ale nebezpečné monstrum. Shigeru a jeho pomocníci se musí vrátuit zpět do dolu a monstrum vystopovat. v podzemí najdou Gorovo tělo a když je chtějí vyzvednout, sesune se půda a uvězní Shigeru ve vedlejší jeskyni. Shigeru je naštěstí o několik dní později zachráněn, je však v šoku. Viděl vyklubat se další, ještě horší obrovské monstrum - Rodana - létajícího plaza. A Rodan o sobě dá světu brzy vědět.  Autor: efCZa

režie:
Iširo Honda
 
 
hraje:
Kendži Sahara (Shigeru Kawamura), Yumi Shirakawa (Kiyo, Shigeruova láska), Akihiko Hirata (profesor KYUichiro Kashiwagi), Akio Kobori (policejní šéf Nishimura), Kiyoharu Onaka (manžel,Sunagawasův přítel), Yoshifumi Tajima (Izeki, reportér), Yasuko Nakata (manželka), Minosuke Jamada (důlní šéf Osaki), Ichiro Chiba (šéf policejní stanice), Mike Daneen (typický americký voják), Tazue Ichimanji (Haru, Kiyova sousedka), Kanta Kisaragi (Suteyan, horník), Tateo Kawasaki (Tsunesan, horník), Saburo Kadowaki (Sunagawanův kolega), Saburo Iketani (zpravodajský čtenář)
 
 
námět:
Ken Kuronuma
 
 
scénář:
David Duncan (anglická verze), Takeši Kimura, Takeo Murata
 
 
kamera:
Isamu Ashida
 
 
hudba:
Akira Ifukube
 
 
střih:
Robert S. Eisen, Kyoshi Iwashita
 
 
výprava:
Tatsuo Kita
 
 
producent:
Maurice King (anglická verze), Frank King (anglická verze), Tomoyuki Tanaka
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.