Sny o zlatě (1986) [TV film]

Sny o zlatě (Dreams of Gold: The Mel Fisher Story)
60 %
 
 

Dreams of Gold: The Mel Fisher Story

    Žánr: drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 95 min.
Film založený na pravdivém příběhu dobrodruha a lovce pokladů Mela Fischera a jeho vytrvalém, sedmnáct let trvajícím pátrání po španělské galeoně, která se v 17. století údajně potopila kdesi ve vodách Karibského moře. Mel Fisher si je jist, že se potopila někde v pobřežních vodách Floridy a že na její palubě byl v té době zlatý poklad. Pátrání se stalo záležitostí celé jeho rodiny, a jejich trpělivost byla odměněna. V červenci 1985 se jim podařilo potopenou loď objevit a s ní i zlato a jiné cenné předměty v hodnotě více než 200 miliónů dolarů.

Televizní drama natočil James Goldstone podle scénáře Stanforda Whitmorea. Předností filmu je jeho autentičnost, která udržuje zájem diváků po celou dobu. Mela Fishera hraje Cliff Robertson, jeho ženu Deo Loretta Swit.
Zdroj: Týdeník televize  Autor: Veronika42

režie:
James Goldstone
 
 
hraje:
Cliff Robertson (Mel Fisher), Loretta Swit (Deo Fisherová), Ed O'Ross (Trooper Hudley), Scott Paulin (Don Kincaid), Jennifer Runyon (Angel Fisherová), Judi Evans Luciano (Penelope Cabotová), Kerry Remsen (Taffi Fisherová), Jonathan Hogan (David Horan), Martin Rabbett (Dirk Fisher), William Zabka (Kim Fisher), Steven Williams (Mo), Don Hood (Luther Banks), Brett Porter (Duncan Mathewson), Byrne Piven (místní rybář), David Orange
 
 
scénář:
Stanford Whitmore
 
 
kamera:
Eric Van Haren Noman
 
 
hudba:
Ernest Gold
 
 
střih:
Edward A. Biery
 
 
koproducent:
Dennis Considine, Amanda DiGiulio
 
 
výprava:
Robb Wilson King
 
 
výkonný producent:
Max A. Keller
 
 
producent:
Micheline H. Keller, Neil B. Shulman
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.