Sněženky a machři po 25 letech (2008)

Sněženky a machři po 25 letech
45.4 %
 
 
 
Film na Blu-ray
    Žánr: hořká komedie
    Země: Česká republika / Slovenská republika
    Premiéra v ČR: 18.12.2008        
    Délka: 104 min.
„Co uděláte, aby se vaše platonická láska stala skutečnou? Možná všechno a možná nic, možná zjistíte, že to, co se za 25 let nestihlo, se už nezvládne...“
Profesor Karda, který teď nepříliš úspěšně provozuje v Krkonoších turistickou chatu Severka, se u vleku setká se svým bývalým žákem Vikim Cabadajem, který se živí jako lyžařský instruktor. Je rozvedený, na horách je se svou dcerou Janou, a když zjistí, že na chatě je u Kardy na návštěvě dcera Marika, o kterou se kdysi neúspěšně ucházel, navrhne učiteli, aby na chatě uspořádal sraz bývalých spolužáků. Od jejich bouřlivého lyžařského kursu uplynulo pětadvacet let. A tak se na chatě objeví obézní Radek, vlastnící neúspěšné vydavatelství, úspěšný televizní bavič Karel, který přijede i se synem Petrem, bezdětná Soňa i Eva se dvěma syny. Viky je sice zklamán, protože nakonec dorazí jen hrstka spolužáků, přesto se snaží navázat na minulost a oživit vzpomínky. Večer dorazí i profesorka Hanka, kterou kdysi miloval Radek. Ve vzpomínkách na dávné události se začínají objevovat hořké tóny vyvolané konfrontací bezstarostné minulosti s trpkými životními zkušenostmi a nezdary v osobním nebo profesním životě. Většina z nich přišla o ideály, cítí se osaměle, a pokud někteří žijí ve vztazích, jsou většinou nefunkční nebo nějak nabourané. Radkovo vydavatelství krachuje, Karel má plné zuby popularity i role baviče, Marika se marně pokoušela prosadit jako herečka v Hollywoodu a Hanka rezignovala na své ideály a provdala se za úspěšného staršího muže. A zdá se, že ani setkání po letech nebude mít šťastný konec. A tak bývalé spolužáky čeká po společně stráveném víkendu kocovina způsobená nejen alkoholem.

Zdroj: Nova

režie:
Viktor Tauš
 
 
hraje:
Jan Antonín Duchoslav (Viki Cabadaj), Michal Suchánek (Karel Mácha), Václav Kopta (Radek Převrátil), Radoslav Brzobohatý (profesor Karda), Veronika Freimanová (profesorka Hanka), Eva Jeníčková (Marika Kardová), Juliana Johanidesová (Jana Cabadajová), Jakub Prachař (Petr Mácha), Petra Lustigová (Eva), Kateřina Pindejová (Saša), Petr Franěk (Hužera), Kateřina Neumannová (lyžařská instruktorka), Christian Thuri (John), Zuzana Šavrdová (Radkova sekretářka), Karel Wiencek (kluk), Richard Genzer (Máchův spoluherec), Berenika Suchánková, Jana Štěpánová (Kolomazníková), Sibyla Petková (Johnová), Zdeněk Slavík (dvojče Jan), Jiří Slavík (dvojče Dan), Kateřina Horníková (Kardova kuchařka), Petra Kotmelová (Kardova pokojská), Roman Pihik (zaměstnanec Pea), Petr Hosking (manžel Robert), Kryštof Lubomírský (kluk), Martin Macháček (kluk)
 
 
námět:
Radek John, Ivo Pelant
 
 
scénář:
Radek John, Ivo Pelant, Viktor Tauš (spolupráce)
 
 
kamera:
Milan Chadima
 
 
hudba:
Walter Kraft (a píseň Noc padá)
 
 
výprava-architekt:
Martin Malý
 
 
kostýmy:
Lucie Hahnová
 
 
střih:
Michal Kollár, Maroš Šlapeta
 
 
zvuk:
Lukáš Moudrý, René Mikan
 
 
vedoucí produkce:
Kateřina Špůrová
 
 
produkce:
Vlastimil Kadeřábek
 
 
zpěv:
Klára Vytisková (Píseň Noc padá), David Volenec (Píseň Noc padá)
 
 
zvláštní efekty:
Vladimír Coufal, Rostislav Hovadík, Flash Barrandov
 
 
II. kamera:
Asen Šopov, Martin Štěpánek
 
 
II. režie:
Michal Kollár
 
 
koordinátor kaskadérů:
Jiří Kuba
 
 
vizuální efekty:
Tomáš Kalhous (2D kompozitor), Miro Gál (supervize), Tomáš Hájek, Lukáš Herrmann
 
 
masky:
Jana Dopitová
 
 
výprava:
Martin Malý
 
 
výkonný producent:
Jiří Jurtin, Pragofilm a.s., Jara Nietsch
 
 
producent:
Pragofilm a.s.
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.