Smrt stopařek (1979)

Smrt stopařek
73.6 %
 
 
    Žánr: krimi
    Země: Československo
    Premiéra v ČR: 1.10.1979        
    Délka: 83 min.
„Kriminální film na motivy skutečného případu“
POZOR, SPOILER

Řidič Charvát bere stopařku. Po delší jízdě zajede do lesa, kde ji znásilní. Žena mu přesto dá na sebe kontakt.

Charvát bydlí v podnájmu u paní Jarošové a občas si hraje s jejím synem Michalem. Po jednom trochu nezákonném obchodě a jízdě se Charvát vrací zpět do města. V hospodě se pokusí sbalit holku, ale ta už tu má partnera. Na další cestě vezme Charvát dvě mladé holky. Nejedou směrem, kam on, ale on se jim nabídne a vůz otočí. Děvčata nasednou a netuší, že je to jejich poslední jízda v životě. Obě končí jako mrtvoly na skládce, kam je Charvát pohodí. Tyto mrtvoly najde starý lesník Hošek, kterému nedalo postavení Charvátova vozu na skládce, a tak se tam šel později podívat.

Vyšetřovatel kapitán VB Kameník se ihned ujímá případu a začíná pátrání, které zpočátku vůbec nikam nevede. Hošek nezná ani druh auta, ani barvu a nakonec umírá.

Ani pátrání v garážích nepřináší výsledky. Až doma u jedné ze zavražděných stopařek je nalezena stopa. Nepřímá, ale přece jen něco - přívěsek s hodinkami.

Charvát již ví, že hodinky byly v televizi, a že má policii na krku. Krade vrátnému služební zbraň a bere malého Míšu jako rukojmí. Následně ukradne policejní vůz a ujíždí. Pro Kameníka je to výzva, ihned se dává do pronásledování…  Autor: Pitryx

režie:
Jindřich Polák
 
 
hraje:
Marek Perepeczko (Charvát), Zdeněk Buchvaldek (vyšetřovatel kapitán VB Kameník), Jaroslava Obermaierová (Jarošová), Dagmar Patrasová (Marta Vaňková), Jana Nagyová (Eva Černá), Jana Gýrová (Dr. Říhová), Lída Plachá (Bendová), Zdeněk Martínek (lesník Hošek), Karel Heřmánek (pomocný vyšetřovatel Horáček), Petr Procházka (Míša Jaroš), Karel Vochoč (Fanouš), Robert Vrchota (garážmistr), Eva Trunečková (Vaňková), Alois Liškutín (Vaněk), Petr Pospíchal (VB Zajíček), Antonín Hardt (kunčaft), Libuše Geprtová (kunčaftka), Jana Janěková (číšnice Klímová), Kateřina Vlková (stopařka), Mnislav Hofmann (vrátný), Karel Hábl (vyšetřovatel), Jiří Žák, Ladislav Lahoda (Odstřelovač VB), Leoš Jirsák (FKÚ pátrá), Jitka Asterová (stopařka), Karel Koloušek (hlídač), Oldřich Velen (účastník oslavy), Jaroslav Klenot (řidič Lady), Věra Laňková, Milan Klásek (patolog), Karel Chromík (vyšetřovatel), Jana Robenková (profesorka), Ludvík Wolf (hlídka VB)
 
 
námět:
Vojtěch Měšťan
 
 
scénář:
Vojtěch Měšťan, Jindřich Polák
 
 
kamera:
Josef Vaniš
 
 
hudba:
Karel Svoboda
 
 
výprava-architekt:
Milan Nejedlý
 
 
kostýmy:
Theodor Pištěk
 
 
střih:
Zdeněk Stehlík
 
 
zvuk:
Jiří Pavlík
 
 
vedoucí produkce:
Jan Balzer
 
 
dabing:
Vilém Besser (Charvát), Naďa Konvalinková (Eva Černá), Tomáš Holý (Míša Jaroš)
 
 
dramaturgie:
Věra Kalábová
 
 
zástupce vedoucího výroby:
Kateřina Paluzgová, Zdena Černá, Viktor Schwarcz
 
 
pomocná režie:
Jiří Růžička
 
 
odborný poradce:
Karel Pilař
 
 
fotograf:
Miloslav Mirvald
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.