Sladká Charlotte (1964)

Sladká Charlotte (Hush...Hush, Sweet Charlotte)
80 %
 
 

Hush...Hush, Sweet Charlotte

    Žánr: krimi / drama / mysteriózní
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 133 min.
Film Roberta Aldriche se řadí k nové formě psychothrilleru. Hlavní hvězda filmu Bette Davisová podobnou roli ztělesnila už v předchozím Aldrichově filmu "Whatever Happened To Baby Jane?". I tyto filmy přispěly k ocenění herečky cenou za celoživotní dílo Life Achievement Award v roce 1977, kterou obdržela jako první žena.

Charlotte (Bette Davisová) žije ve velkém domě se svou služebnou Velmou. V domě byl před 37 lety zavražděn její milenec John a ona byla v podezření. Nyní má dům být zbořen, protože je v cestě plánované dálnici. Charlotta se sama nedovede bránit a pozve k sobě domů svou sestřenici Miriam (Olivia de Havillandová). Nedlouho po příjezdu sestřenice se začnou v domě dít podezřelé věci. Opět všechno začíná naznačovat, že Charlotta Johna zavraždila. Z toho pocitu začíná šílet, ale svojí vinu na Johnově smrti si nepřipouští. Závěrem filmu vyjde najevo, že její šílenství je dílem Miriam a lékaře, kteří se chtějí podělit o její dědictví.  Autor: curil

režie:
Robert Aldrich (.)
 
 
hraje:
Bette Davis (Charlotte), Olivia de Havilland (Miriam), Joseph Cotten (Drew), Agnes Moorehead (Velma), Cecil Kellaway (Harry), Victor Buono (Velký Sam), Mary Astor (Jewel Mayhew), Wesley Addy (šerif), William Campbell (Paul Marchand), Bruce Dern (John Mayhew), Frank Ferguson (vydavatel), George Kennedy (dílovedoucí), Dave Willock (taxikář), Michel Petit (vůdce gangu)
 
 
námět:
Henry Farrell (.)
 
 
scénář:
Henry Farrell (.), Lukas Heller (.)
 
 
kamera:
Joseph F. Biroc (.)
 
 
hudba:
Frank De Vol (.)
 
 
kostýmy:
Norma Koch (.)
 
 
střih:
Michael Luciano (.)
 
 
zvuk:
Bernard Freericks (.), Herman Lewis (.)
 
 
zpěv:
Al Martino (Hush...Hush, Sweet Charlotte)
 
 
masky:
Gene Hibbs (.)
 
 
výprava:
William Glasgow (.)
 
 
producent:
Robert Aldrich (.)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.