Slabá hodinka (1943)

Obrázek není k dispozici.
60 %
 
 

Die schwache Stunde

    Žánr: komedie
    Země: Německo - předválečné
    Délka: 77 min., 2113 metrů
„Hannelore Schroth, Paul Richter ve skvělé, napínavé veselohře.“
"Slabá hodinka". První z německých filmů Otty Pittermanna (Vladimíra Slavínského) "Slabá hodinka" byl natočený natočený pro Bavarii. Látka "Slabé hodinky" byla zpracovaná podle divadelní veselohry a velmi dobře odpovídá Slavínského režisérským zálibám. Je tu měšťanské prostředí s trojúhelníkovou manželskou zápletkou a to je vlastní Slavínského doména, který tu může uplatnit svou rutinu a svůj osobitý styl s bezpečnou a ověřenou jistotou.

I když v souboru nemá režisér vypjatých hvězd, umí předvést právě takové typy, jaké obecenstvo od tohoto druhu filmové komedie zrovna žádá: rozhýčkanou paničku, přivedenou rozmarnou rodinnou intrikou k pokoře, již hraje Hannelore Schrothová,shovívavého, ale vzmušivšího se zamilovaného manžílka Paula Richtera, slavného tenoristu v županu, zahraného Fritzem Odemarem a herecky dobrý pár tchýně a staromládeneckého profesora.

I ostatní složky filmové součinnosti, na nichž se dobře podílejí čeští spolupracovníci (arch. Mecera, Střecha), přispívají k rutinovaně hladkému výsledku "Slabé hodinky".  Autor: Asmodej

režie:
Vladimír Slavínský (pod pseudonymem D. Pittermann)
 
 
hraje:
Hannelore Schroth (Marion Austerlitzová), Hilde von Stolz (Leonore, matka od Marion), Hilde Hildebrand (Roxy), Paul Richter (doktor Fritz Austerlitz), Josef Eichheim (Ferdinand), Walter Janssen (profesor Endres, zoolog, Fritzův přítel), Fritz Odemar (Kurt Valentin, operní zpěvák), Klaus Pohl (rozčílený divák na utkání boxu)
 
 
námět:
Harald Röbbeling (hra)
 
 
scénář:
Felix von Eckardt (scénář a režie dialogů), Walter Zerlett-Olfenius (adaptace)
 
 
kamera:
Josef Střecha
 
 
hudba:
Leo Leux, Friedrich von Flotow
 
 
výprava-architekt:
Alois Mecera
 
 
kostýmy:
Hildegard Bornkessel
 
 
střih:
Antonín Zelenka
 
 
zvuk:
Emil Poledník
 
 
vedoucí produkce:
Fritz Koch
 
 
výkonný producent:
Ernst Rechenmacher
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.