Skandální život Lady Worsley (2015) [TV film]

Skandální život Lady Worsley (The Scandalous Lady W)
76 %
 
 

The Scandalous Lady W

Další název: The Woman in Red

    Žánr: drama / historický / milostný
    Země: Velká Británie
    Délka: 87 min.
Poutavé drama z 18. století líčí skandální život bohaté anglické dědičky lady Seymour Worsleyové, která se odvážila opustit svého manžela a uprchnout s jeho nejlepším přítelem. V hlavní roli Natalie Dormerová, známá ze seriálu Hra o trůny.

Úžasný pravdivý příběh o bohaté anglické dědičce lady Seymour Worsleyové. Seymouřin útěk přiměl jejího muže dohnat milence své ženy před soud a rozpoutat jeden z největších sexuálních skandálů osmnáctého století! V roce 1781 vyvolá lady Seymour Worsleyová pobouření, když uteče se svým milencem, kapitánem Georgem Bissetem. Rozzuřený manžel, vážený člen parlamentu sir Richard Worsley, na to reaguje tím, že Bisseta zažaluje za cizoložství a požaduje rekordních dvacet tisíc liber jako náhradu za újmu na svém "majetku" - lady Seymour. Zatímco se Seymour a Bisset ukrývají v londýnském hotelu, sir Richard je odhodlaný dokázat s pomocí svých právníků manželčinu nevěru prostřednictvím řady záludných intrik. Richard u soudu lže, vykresluje své manželství v tom nejlepším světle a přesvědčuje ostatní, aby udělali totéž. Bisset čelí bídě a vězení, dokud Seymour nevymyslí odvážný plán na záchranu svého milence. Odhalí ale šokující tajemství, které ohrozí její vlastní pověst... V hlavní roli se představí Natalie Dormerová, známá ze seriálů Tudorovci a Hra o trůny.

HBO Europe

režie:
Sheree Folkson
 
 
hraje:
Natalie Dormer (Seymour Worsleyová), Aneurin Barnard (kapitán George Bisset), Shaun Evans (Sir Richard Worsley), Thomas Coombes (Footman), Jessica Gunning (Mary Sothebyová), Elizabeth Rider (Elizabeth Figgová), Oliver Chris (Viscount Deerhurst), Richard McCabe (Lord North), Peter Sullivan (pan James Farrar), Craig Parkinson (pan Wallace), David Calder (Mansfield), Tom Edden (Lord Peterborough), Will Keen (pan Bearcroft), Alex Beckett (kapitán Leversuch), Michael Bott (doktor Osborn), Jonathan Coote
 
 
námět:
Hallie Rubenhold (kniha)
 
 
scénář:
David Eldridge
 
 
kamera:
Shane Daly
 
 
hudba:
Alexander Balanescu
 
 
výprava-architekt:
Alison Dominitz
 
 
kostýmy:
James Keast
 
 
střih:
Lucien Clayton
 
 
zvuk:
Ben Brazier, Wayne Brooks, Dan Johnston
 
 
masky:
Jacqueline Fowler
 
 
výkonný producent:
Eleanor Greene, Leanne Klein
 
 
producent:
Madonna Baptiste
 
 
casting:
Andy Brierley
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.