Sjezd abiturientů (1966) [TV inscenace]

Obrázek není k dispozici.
70 %
 
 
    Žánr: drama
    Země: Československo
    Délka: 93 min.
Dramatická televizní inscenace natočená v brněnském studiu Československé televize podle stejnojmenného románu známého česko-rakouského spisovatele a dramatika židovského původu Franza Werfela (1890-1945).

Uznávaný a ctihodný soudce Sebastian (Josef Karlík) při výslechu muže obviněného z hrdelního zločinu (Ladislav Lakomý) dojde k přesvědčení, že má před sebou bývalého spolužáka, a začnou se mu vynořovat vzpomínky na dobu jeho vlastních studií a na události, na které není vůbec pyšný. Do popředí celého příběhu se tak dostávají výčitky svědomí s pocitem viny a zodpovědnosti.  Autor: klasifikátor

režie:
Zdeněk Kaloč
 
 
hraje:
Josef Karlík (Sebastian), Ladislav Lakomý (Adler), Jaroslav Someš (Adler), Rudolf Krátký (Schulhof), Karel Janský (Schulhof), Josef Štefl (Faltin), Miroslav Středa (Faltin), Jiří Juřina (Burda), Viktor Vrabec (Ressl), Milan Vágner (Komarek), Vladimír Kulhavý (Komarek), Zdeněk Kampf (Fischer), Otakar Prajzner (Fischer), Rudolf Jurda (Kio), Oldřich Slavík (JUDr. Elsner), Marie Beránková (role neuvedena)
 
 
námět:
Franz Werfel (stejnojmenný román)
 
 
scénář:
Zdeněk Kaloč
 
 
kamera:
Jindřich Brössler
 
 
hudba:
Pavel Blatný
 
 
výprava-architekt:
Jan Pacák
 
 
kostýmy:
Inez Tuschnerová
 
 
střih:
Lubomír Wachtl
 
 
zvuk:
Rudolf Večeřa
 
 
vedoucí výroby:
Ilona Stáňová
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.