Seržant Berry (1938)

Seržant Berry (Sergeant Berry)

Sergeant Berry

Další název: Sergeant Berry und der Zufall (prac. název)

    Žánr: dobrodružný / komedie / krimi
    Země: Německo - předválečné
    Délka: 113 min., 3050 metrů
"Seržant Berry". V Chicagu měli dobromyslného seržanta Berryho, který jednou náhodou zastřelil vůdce gangsterů, na nějž byla vypsána velká odměna. Náš milý seržant je následně veleben v tisku, rozhlase, povýšen a ihned dostane nový těžký úkol, aby na mexickém pomezí vypátral bandu, která pašovala omamné jedy.

A tak se náš hrdina ocitá ve středu nebezpečných dobrodružství, z nichž si nejednou zachraňuje život takřka zázrakem, ale také svou odvahou a duchapřítomností, neboť se ukáže, že za zdánlivou dobromyslností se skrývá statečný chlapík. Přitom zachrání před nenáviděným snoubencem a podloudníkem dceru bohatého mexického farmáře. V hlavní úloze Hans Albers.

Kritika se tenkrát shodla, že v tomto filmu podal nejlepší výkon, jaký u něho doposud viděla. Film byl natočen podle románu R. Ardena a byl dějem opravdu napínavý, v režii Herberta Selpina, byl pojatý s troškou parodistické nadsázky a proto i s převahou humoru.  Autor: Asmodej

režie:
Herbert Selpin
 
 
hraje:
Hans Albers (seržant Mecki Berry alias Mecki Brown), Toni von Bukovics (matka Berry alias Johanna Brownová), Peter Voß (plukovník Turner), Gerd Høst ( Amely Madisonová), Alexander Golling ( Evans), Herma Relin (Ramona de Garcia, dcera), Alexander Engel (Gomez), Herbert Hübner ( Don Antonio de Garcia), Louis Brody, Peter Busse, Erich Dunskus, Emy Dunsing, Jac Diehl, Anton Färber, Charles Francois, Friedrich Gnaß (Duffy), Fred Goebel (vrátný), Helmut Heyne (rváč), Mohamed Husen, Manfred Meurer, Alfred Karen, Reinhold Pasch, Louis Ralph, Arthur Reinhardt, Werner Scharf (Don José), Arnulf Schröder (Pedro), Paul Ludwig Frey, Edwin Jürgensen (Madison), Karl Jüstel, Ludwig Koch-Riehl (seržant Johnny), Edith Meinel, Reginald Pasch (Blandy), Georg A. Profé, Annemarie Schreiner (komorná), Franz Schönemann (úředník na hranicích), Kurt Seifert (Alcalde), Michael Symo, Hertha von Walther (Juanita), Hanni Weisse, Heinz Wemper (šéf gangsterů), Teddy Wulff (Tom), Erich Ziegel (konzul Smith), Hans Stiebner (hostinský Carlo)
 
 
scénář:
Rudolf Klein-Rogge (dialogy), Walter Wassermann, Lotte Neumann
 
 
kamera:
Franz Koch
 
 
hudba:
Hans Sommer
 
 
výprava-architekt:
Fritz Maurischat, Paul Markwitz, Arthur Schwarz
 
 
kostýmy:
Herbert Ploberger
 
 
střih:
Lena Neumann
 
 
zvuk:
Reinhold Becker, Erich Lange
 
 
vedoucí produkce:
Erich Frisch, Ernst Körner, Gustl Lautenbacher, Robert Wüllner (supervize)
 
 
choreografie:
Erich Molkow
 
 
asistent režie:
Auguste Barth-Reuss
 
 
fotograf:
Rudolf Reissner
 
 
producent:
Hans Albers, Franz Vogel
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.