Semafor - Největší hity 1 (2005) [DVD]

Semafor - Největší hity 1
92.5 %
 
 
    Žánr: hudební
    Země: Česká republika
    Délka: 120 min.
Nadšené publikum přijímalo humor a poezii divadla Semafor od konce 50. let, kdy vstoupilo do české kultury, jako mimořádný jev. Nečekané a neotřelé nápady, množství zajímavých pěveckých a hereckých osobností, to všechno patřilo ke kouzlu, jímž divadlo Semafor přitahovalo generace svých obdivovatelů.

Písničky autorského týmu Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra inspirovaly významné režiséry k natočení minipříběhů, které dnes nazýváme klipy. 40 televizních a filmových písniček, shromážděných na tomto DVD a VHS jsou ukázkou mistrovství režisérů například Jána Roháče, Vladimíra Svitáčka nebo Ladislava Rychmana, zároveň nám předvedou výkvět českých pěveckých hvězd v dobách jejich mládí.

Eva Pilarová, Karel Gott, Waldemar Matuška, Hana Hegerová, Pavel Sedláček, Karel Štědrý, Jiří Jelínek, Pavlína Filipovská, Naďa Urbánková, Lenka Filipová, Ljuba Hermanová, Jitka Molavcová a samozřejmě protagonisté Jiří Suchý a Jiří Šlitr excelují v hereckých a pěveckých mikrokomediích, jimiž nejen že ovlivnili další vývoj české populární hudby a její obrazové prezentace, ale často předběhli o několik desetiletí svou dobu. Semaforské filmové a televizní písničky z dob jejich největší slávy.

účinkuje:
Jiří Suchý, Jiří Šlitr, Karel Gott, Hana Hegerová, Waldemar Matuška, Eva Pilarová, Josef Zíma, Darek Vostřel, Jana Malknechtová, Miloš Kopecký, Pavel Sedláček, Vladimír Hrabánek, Vlasta Kahovcová
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.