Seed (2007)

Seed
37.5 %
 
 

Další název: Shocker

    Žánr: horor / thriller
    Země: Kanada
    Délka: 90 min.
POZOR SPOILER!!

Probíhá poprava vězně na elektrickém křesle. Popravčí je z toho mimo, protože je zařízení zastaralé. Je mu přislíbeno nové. Prý.
Na policejní stanici sledují video, na kterém umírají živočichové, a pak dítě. Na videu je na témže místě zavřená dívka. Detektivové s policisty vyjíždějí na pravděpodobné místo, kde to má být. Když tam přijedou, začne je někdo likvidovat. Krompáčem, vrtačkou i jinak. Jeden z těch kdo přežil, je detektiv Matt Bishop a ten se nakonec střetne přímo s pachatelem. Dochází ke rvačce a pachatel je zatčen. V kriminále jej chtějí týrat tři dozorci, ale pachatel – Seed je zabije. Pak je i on připoután na elektrické křeslo. To slibované nové nebylo dodáno. Poprava se tedy provádí na starém. Po prvním předepsaném výboji Seed jeví známky života. Totéž i po druhém. Ale po tomto jsou již diváci posláni pryč a doktor přemluven, aby podepsal úmrtní list. Je tak učiněno a Seed pohřben. Pohřben zaživa. Dostane se však z rakve ven a nastupuje svou úděsnou cestu pomsty. Vraždí ty, kteří jej pohřbili a pak se vrhá do moře, aby přeplaval z ostrova na pevninu, kde míní dostat detektiva Matta. Ten varován kazetou s filmem přijíždí domů a ve vaně nalézá kusy mrtvol. Okamžitě vyráží na místo tehdejšího Seedova pobytu a konči ve sklepní místnosti, v níž byly natočeny filmy ze začátku příběhu. Zde na televizní obrazovce sleduje svou ženu a dceru a u nich Seeda. Okamžitě mu nabízí sebe, ale Seedovy požadavky jsou naprosto jiné a téměř nesplnitelné…  Autor: Pitryx

režie:
Uwe Boll
 
 
hraje:
Will Sanderson (Max Seed), Michael Paré (Detektiv Matt Bishop), Ralf Moeller (Warden Arnold Calgrove), Jodelle Ferland (Emily Bishopová), Andrew Jackson (Dr. Parker Wickson), Thea Gill (Sandra Bishopová), Phillip Mitchell (Simpson), Mike Dopud (Flynn), Tyron Leitso (Jeffrey), Michael Eklund (Kat), Don S. Davis (Davis), Brad Turner (Larry Thompson)
 
 
scénář:
Uwe Boll
 
 
kamera:
Mathias Neumann
 
 
hudba:
Jessica de Rooij
 
 
kostýmy:
Maria Livingstone
 
 
střih:
Karen Porter
 
 
zvuk:
Anke Bakker, Brian Campbell, Jay Cheetham, Hugo DeLaCerda, James Fonnyadt, Gord Hillier, David Scott
 
 
zvláštní efekty:
Olaf Ittenbach, Gideon Hay, John Sleep
 
 
vizuální efekty:
Gordon Oscar, Adam Stern
 
 
producent:
Uwe Boll, Dan Clarke, Jonathan Shore, Matthias Triebel, Shawn Williamson
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.