7 zabitých (1965)

7 zabitých
65 %
 
 

Další název: Sedm zabitých; Seven Days in a Week

    Žánr: drama
    Země: Československo
    Premiéra v ČR: 25.3.1965        
    Délka: 99 min.
7 zabitých


Neděle
Mladé zdravotní sestry se loučí po směně. Jenka míří na rande se svým hochem, vojákem Fildou, ale ten nepřijel. Místo něj přijel jeho kamarád, vojín Míla se vzkazem. Ten ji vezme s sebou za kamarádem Jiřím. Při tanečku čas plyne hodně rychle a po něm jdou všichni nocí a Jenka se musí rozhodnout, u koho z nich přespí. Když oba skočí z mostu do řeky, dilema pokračuje. Nakonec vyhraje Jirka, takže se Jenka ocitá u něj v posteli.


Pondělí
Pak se pro změnu ocitá u svého bývalého pacienta, který pracuje přímo u Bitvy u Lipan. Je to malíř. Další setkání má Jenka s mužem, který ji žádá o pomoc před manželkou. Ta jej prý mlátí a on se před ní chce schovat. Ona jej dotáhne k místu, kde na ni čekal na smluvené schůzce jeden z lékařů. Ten opilce odváží pryč.


Úterý
S tímtéž lékařem si Jenka domluví další den schůzku na jindy a opět se večer toulá po městě. Nějaký muž po ní chce drobné na telefon a ona jej v klidu přivede až do bytu, kde jsou rodiče a bratr. Muž je rád, že zmizí.

Středa
Pak se Jenka ocitá u onoho lékaře v bytě, kam se dostaví jaksi nečekána a nezvána jeho bývalá. Jen si přišla pro věci. Jenka jde domů a ona zůstává.

Čtvrtek
Tak ten tráví Jenka opět s lékařem, ale už na chatě, kde se mohlo něco semlít, kdyby ovšem neutekla.


Pátek
Jenka nalézá primářovu bývalou v nemocnici. Otrávila se léky a službu má její bývalý. S ním si Jenka vyříká co je potřeba.

Sobota
Jenka přijela za svým mládencem, vojákem. Ale on tu opět není, zato ten jeho kamarád Míla opět ano. Nejprve lže, jak když tiskne, ale pak přizná, že Filda sedí v base. Jenka tam jde za ním. Sice se nevidí, ale mohou spolu mluvit. Cestou zpět stopne Jenka auto se dvěma mládenci. Sobotní večer bude ještě plný překvapení…  Autor: Pitryx

režie:
Pavel Kohout
 
 
hraje:
Stanislava Bartošová (zdravotní sestra Jenka), Radoslav Brzobohatý (doktor "Bělovlásek" - MUDr. Petr Bohdan), František Němec (voják Míla), Marie Drahokoupilová (Ivana, Bohdanova bývalá přítelkyně), Marie Marešová (Jenčina matka), Zdeněk Jirotka (Ludvík, Jenčin otec), Jaroslava Obermaierová (zdravotní sestra Eva, Jenčina kolegyně), Jaroslava Pokorná (zdravotní sestra Olina, Jenčina kolegyně), Vlastimil Hašek (Sirka - restaurátor Křáp), Vladimír Krška (opilec), Jiří Zahajský (řidič-násilník), Vladimír Bičík (kapitán Sklenička), Václav Mareš (sudí volejbalu), František Marek (vrchní Pleštil), Jan Vala (Ondra, Jenčin bratr), Zdeněk Dušek (vojín Kalaš, dozorčí ve vězení), Josef Bláha (Otakar Krátký z Brna), Karel Hábl (strážmistr VB), Vladimír Vostřel (Jirka, Mílův kamarád), Vincenc Wingler (akademický malíř Loužecký), Michael Junášek (násilník), Jelena Kohoutová (dívka), E. Mašín (dívčin partner), B. Doudová (Doudová, kastelánka na Konopišti), L. Taubová (dáma v nemocnici)
 
 
námět:
Jelena Kohoutová
 
 
scénář:
Pavel Kohout (i technický), Jelena Kohoutová (i technický)
 
 
kamera:
Josef Illík
 
 
hudba:
Jan F. Fischer, Emil František Burian (archivní - píseň Pane, navštivte můj stánek), Karel Hašler (archivní - Po starých zámeckých schodech)
 
 
výprava-architekt:
Jan Oliva
 
 
kostýmy:
Slávka Doležalová, Marta Bártová, Emilie Fišarová
 
 
střih:
Jaromír Janáček
 
 
zvuk:
František Fabián
 
 
zpěv:
Marie Burešová, Hana Hegerová, Vladimír Vostřel
 
 
text písně:
Vítězslav Nezval, Karel Hašler
 
 
II. kamera:
Emil Sirotek
 
 
masky:
Božena Došlá, František Malec, Marie Džbánková
 
 
dramaturgie:
Alexandr Kliment
 
 
zástupce vedoucího výroby:
Eva Kučerová, Václav Havlík
 
 
asistent režie:
Marie Kaplanová, Alena Mikeťuková
 
 
asistent kamery:
František Kučera
 
 
pomocná režie:
Jiří Mikeťuk
 
 
fotograf:
Josef Janoušek
 
 
spolupráce:
Marta Kaplerová
 
 
nahrál:
Orchestr Karla Vlacha
 
 
dirigent:
Karel Vlach
 
 
vedoucí výroby:
Věra Kadlecová
 
 
asistent střihu:
Diana Heringová
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.