Sedm pih (1978)

Sedm pih (Sieben Sommersprossen)
70 %
 
 

Sieben Sommersprossen

Další název: Seven Freckles

    Žánr: drama / romantický
    Země: NDR
    Délka: 76 min.
„O Romeovi, Julii, létu a první lásce.“
Nejznámější příběh všech dob tragicky naplněné lásky, osudový příběh Romea a Julie ožívá znovu – jako už tisíckrát. Nyní ve filmu natočeném ve východní části tenkrát rozděleného Německa.

Děj příběhu se odehrává na dětském letním táboře během zkoušení Shakespearovy světoznámé hry v provedení amatérského divadla účastníků tábora. Mladík Robert svou divadelní partnerku Julii zřejmě opravdově nemiluje, což by byl pro umělecký dojem hry docela průšvih. Naštěstí zasáhne osud v podobě včelího žihadla a vyřadí dívku ze hry, aby její místo mohla zaujmout pravá Robertova láska Karoline. A již nic nebrání tragickému naplnění jejich táborové lásky. Erotické scény prvních milostných zkušeností jsou ve filmu také, určitě odvážnější, než bychom je mohli shlédnout v klasickém divadelním provedení, ale nahota obou dospívajících je čistá, nikoho nepobuřující.

Opona. Potlesk!
Velmi milé a optimistické (bohužel dnes špatně dostupné) filmové dílko „pro pamětníky“ o zmatcích dospívání, první lásce a prvních erotických zkušenostech, čistých a svěžích jako krůpěj rosy.  Autor: Omnibus

režie:
Herrmann Zschoche
 
 
hraje:
Kareen Schröter (Karoline), Harald Rathmann (Robert), Christa Löser (paní Kraenkelová), Evelyn Opoczynski (Bettina), Jan Bereska (Benedikt), Barbara Dittus (Karolinina matka), Hilmar Baumann (Robertův otec), Janine Beilfuss (Marlene), Carola Spindler (Doris), Sabine Schmich (Johanna), Michael Boettcher (Paulchen), René Rudolph (Micha), Carola Braunbock (Koechinová), Annette Holzmann (Tina), Karsten Peter (Sven), Karsten Rintsch (Tom)
 
 
scénář:
Herrmann Zschoche, Christa Kozik
 
 
kamera:
Günter Jaeuthe
 
 
hudba:
Gunther Erdmann, Peter Gotthardt
 
 
kostýmy:
Isolde Warczycek
 
 
střih:
Rita Hiller
 
 
zvuk:
Werner Dibowski, Helga Kadenbach, Christian Müller
 
 
masky:
Lothar Hiller, Gerhard Petri
 
 
výprava:
Harry Leupold
 
 
výkonný producent:
Fritz Brix
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.