Sedm čínských zlatých (1967)

Sedm čínských zlatých (Le sette cinesi d'oro)

Le sette cinesi d'oro

    Žánr: dobrodružný / komedie
    Země: Itálie
    Délka: 85 min.
Zpravodajské služby celého světa zaměří svou pozornost na profesora Barbikiana, který vyvinul vynález, jenž má změnit budoucnost lidstva. Profesor se dostává do nepříjemného postavení permanentního uprchlíka, v patách jsou mu agenti z Ameriky i Sovětského svazu. Nakonec se dostanou k vynálezu a k jejich velkému překvapení se jedná o sérum, po jehož aplikaci dostane člověk nezvladatelný záchvat smíchu a zmizí všechny negativní vlastnosti.

Méně známý režisér Vincenzo Cascino natočil film LE SETTE CINESI D´ORO (Sedm čínských zlatých) podle vlastního scénáře a jeho cílem bylo parodovat desítky tehdy oblíbených špionážních filmů včetně nejslavnějších příběhů Jamese Bonda. Sám Cascino také hrál hlavní roli pronásledovaného profesora, jeho partnerkami byly krásky různých národností známé i z jiných podobných filmů (připomeňme alespoň dobově slavnou „francouzskou“ Japonku Yoko Tani). Film byl v kinech uveden jen v Itálii a dodnes jej občas připomenou některé televizní stanice, jde ale o málo známý titul z tehdejší nadprodukce daného žánru.  Autor: argenson

hraje:
Gloria Paul (Esmeralda), Antonella Steni (Simon), Yoko Tani (Japonka), Seyna Seyn (vietnamská agentka), Moa Tahi (agentka)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.