Salton Sea (2002)

Salton Sea (The Salton Sea)
71.3 %
 
 

The Salton Sea

    Žánr: krimi / drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 103 min.
„Muzikant obětoval život i budoucnost pomstě poté, co se jeho snoubenka stala náhodnou obětí mafiánského vyřizování účtů.“
Tom van Allen byl talentovaný trumpetista, který měl vše, co si mohl přát. Vyhlídky na skvělou budoucnost jazzového muzikanta, krásnou a hodnou manželku, spokojený život v Los Angeles. Jenže to všechno se v jediném okamžiku změnilo a ponechalo jeho život i budoucnost v troskách. A přitom stačilo, aby se nestavili na večeři v motelu v Salton Sea. V jeho zákulisí totiž drogová mafie vyráběla drogy a právě když tu zamilovaná dvojice večeřela, vtrhlo sem komando konkurencí najatých zabijáků a v následné přestřelce byl Tom zraněn a jeho manželka zastřelena. Tom se zhroutil a to jediné co ho drží při životě je touha po krvavé odplatě, pro kterou je odhodlán udělat cokoli. Změnil si jméno, potetoval tělo, odvrhl svou minulost i budoucnost a ve světě drog, násilí a špíny pátrá po vrazích své ženy. Tom, který si teď říká Danny Parker, zosnuje plán, který by mu mohl získat dost peněz na to, aby mohl zmizet a současně ho dostane vrahům na dosah. S pomocí svého přítele Jimmyho zprostředkuje velký obchod mezi překupníkem Bubbou a beznosým psychopatem přezdívaným Medvídek Pú. Situaci ovšem poněkud komplikuje jeho vztah s pohlednou sousedkou Colette, která má své vlastní temné tajemství, a již se pokouší zachránit ze vztahu s brutálním přítelem Quincym.

Zdroj: Nova

režie:
D.J. Caruso
 
 
hraje:
Val Kilmer (Danny Parker/Tom Van Allen), Vincent D'Onofrio (Méďa Pú), Adam Goldberg (Kujo), Anthony LaPaglia (Garcetti), Deborah Kara Unger (Colette), Doug Hutchison (Morgan), Luis Guzmán (Quincy), Peter Sarsgaard (Jimmy), BD Wong (Bubba), Glenn Plummer (Bobby), Chandra West (Liz), Shalom Harlow (Nancy), R. Lee Ermey (Verne Plummer), Shirley Knight (Nancy Plummerová), Azura Skye (Teresa), Danny Trejo (Malej Bill), Josh Todd (Velkej Bill), Meat Loaf (Bo), Mpho Koaho (mladistvý překupník zbraní), Tom Fitzpatrick (zpěvák karaoke), Rex Linn (detektiv Bookman), René Rivera (agent FBI 1.), Kevin Quinn (agent FBI 2.), Val Lauren (třetí střelec)
 
 
zvuk:
Howell Gibbens (supervize)
 
 
zpěv:
Moby (performer: "My Weakness")
 
 
zvláštní efekty:
Mark Tavares, Gregory Nicotero
 
 
vizuální efekty:
David Sosalla
 
 
kaskadér:
Kimberly Cossette, Henry Kingi, Mary Torres, Michael Justus
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.