Salome (1953)

Salome
68.6 %
 
 
    Žánr: drama / historický
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 103 min.
Jan Křtitel - Galliean, je prorok, jehož slova mají sílu a moc, je obávaným představitelem nového náboženství. Za vlády císaře Tiberia, prorok Jan Křtitel promlouvá proti krutovládě krále Heroda a královny Herodias. Herodes si přeje jeho smrt a usiluje se o jeho zmizení, ale současně se panicky bojí jeho proroctví, protože se jedná o jeho život a vládu.
Z Říma přijíždí jeho vyhoštěná nevlastní dcera, krásná princezna Salome. Zvrácená Herodias s uspokojením pozoruje, že její intriky vycházejí. Herodes okamžitě zaplane touhou po krásné a smyslné Salome. Právě svou dceru chce Herodias použít jako prostředek k jeho omámení, aby se stal hračkou a jejím poslušným nástrojem. Ale Salome má už dávno svou lásku, kterou se stal římský důstojník Claudius, I on se přiklání k novému náboženství (křesťanství). Závěr filmu - vrcholí slavným závojovým tancem Salome, ale má neočekavaný dopad a důsledky......

MHCB  Autor: clara.bow

režie:
William Dieterle
 
 
hraje:
Rita Hayworth (princezna Salomé), Stewart Granger (Claudius), Charles Laughton (král Herodes), Judith Anderson (královna Herodias), Cedric Hardwicke (Tiberius Caesar), Alan Badel (Jan Křtitel), Basil Sydney (Pilát Pontský), Maurice Schwartz (Ezra, králův rádce), Arnold Moss (Micha, královnin rádce), Michael Granger (kapitán Quintus)
 
 
námět:
Jesse Lasky, Harry Kleiner
 
 
scénář:
Harry Kleiner
 
 
kamera:
Charles Lang
 
 
hudba:
George Duning
 
 
kostýmy:
Jean Louis
 
 
střih:
Viola Lawrence
 
 
zvuk:
Lodge Cunningham
 
 
produkce:
Buddy Adler, Rita Hayworth
 
 
masky:
Clay Campbell, Robert J. Schiffer, Helen Hunt (účesy)
 
 
asistent režie:
Earl Bellamy
 
 
výprava:
John Meehan
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.