S vyznamenáním (1994)

S vyznamenáním (With Honors)
72.4 %
 
 

With Honors

    Žánr: komedie / drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 101 min.
„Neobvyklý obchod a svérázný bezdomovec, který osudově zasáhne do života vysokoškoláka Montyho.“
Monty Kessler studuje na Harvardu a bydlí v podnájmu s kamarádem Everettem Callowayem, studentkou umění Courtney Blumenthalovou a neurotickým medikem Jeffem Hawkesem. Právě když dokončuje diplomovou práci, kterou má odevzdat profesoru Pitkannanovi, jeho počítači selže disk a většina dat je ztracena. Zoufalý mladík má jen jednu vytištěnou kopii, a protože se bojí, aby nepřišel i o ni, rozhodne se okamžitě pořídit další. Cestou však zakopne, upadne a obálka propadne kanálem do kotelny Widenerovy knihovny. Podaří se mu do kotelny vniknout, přistihne tu však bezdomovce Simona, který se právě chystá přiložit jeho práci do kotle. Sice ho v poslední chvíli zastaví, muž mu však odmítne papíry vrátit a Monty na něj poštve univerzitní policii. Ta sice bezdomovce zadrží, ale práci u něj nenajdou. Naštvaný Simon Montymu vyčte, že ho připravil o bydlení, kde bylo teplo, několik koupelen a téměř deset kilometrů knih. Uzavře s ním dohodu, podle níž mu za každou prokázanou službu vrátí jeden list jeho práce. Jeho prvními požadavky jsou bydlení a jídlo, takže ho mladík nastěhuje do prázdné dodávky na dvoře domu, kde s kamarády bydlí. Monty se svérázným Simonem postupně sbližuje a začíná se pod jeho vlivem měnit. Jednoho dne ho však urazí a bezdomovec odejde. Když ho později Monty najde v jednom z útulků, je Simon těžce nemocný. Souhlasí, že se vrátí do jejich domu. A jednoho večera Montymu svěří smutné tajemství svého života.

Zdroj: Nova

režie:
Alek Keshishian
 
 
hraje:
Joe Pesci (Simon Wilder), Brendan Fraser (Montgomery 'Monty' Kessler), Moira Kelly (Courtney Blumenthal), Patrick Dempsey (Everett Calloway), Josh Hamilton (Jeffrey Hawks), Gore Vidal (prof. Pitkannan), Deborah Lake Fortson (bezdomovkyně), Marshall Hambro (Chuck), Melinda Chilton (Helga), Harve Kolzow (policista na Harvardu), James Deuter (soudce), Caroline Gibson (studentka), M. Lynda Robinson (dívka kupující si noviny), Richard Auguste (muž kupující si noviny), Patricia B. Butcher (knihovnice)
 
 
scénář:
William Mastrosimone
 
 
zvuk:
Howell Gibbens
 
 
zpěv:
Madonna (performer: "I'll Remember Theme from 'With Honors'"), The Pretenders ("Forever Young"), Duran Duran ("Thank You")
 
 
koproducent:
Mac G. Brown
 
 
asistent zvuku:
Dean G. Manly
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.