Rudé růže pro Angeliku (1968)

Rudé růže pro Angeliku (Rose rosse per Angelika)
70 %
 
 

Rose rosse per Angelika

Další název: Le chevalier à la rose rouge

    Žánr: dobrodružný
    Země: Itálie / Francie / Španělsko
    Délka: 110 min.
Jaro 1789. V jižní Francii žije mladý šlechtic rytíř Henri de Verlaine, který má dvě slabosti - rudé růže a krásné ženy. Jeho favoritkami jsou Antoinette, dcera místního boháče barona de Fleche, a Angelica, dcera hostinského. V oblasti propukají lidové bouře, které vede rebel zvaný Il Marsigliese. Angelica patří mezi jeho stoupence a sympatie vzbouřencům projevuje i de Verlaine. Baron de Fleche zorganizuje proti povstalcům trestnou výpravu a Il Marsigliese je zabit. Na obzoru je vypuknutí francouzské revoluce a de Verlaine se musí rozhodnout, jestli zůstane na straně šlechty nebo jestli se po boku Angelicy přidá k prostému lidu.

Film RUDÉ RŮŽE PRO ANGELIKU (Rose rosse per Angelica) natočil italský režisér Steno ve spolupráci s Francií a Španělskem. Celkem pěti scénáristům ze tří zemí posloužil za předlohu literární odkaz Alexandra Dumase staršího, mezinárodní bylo i herecké obsazení v čele s Jacquesem Perrinem v hlavní roli Henriho de Verlaine. Jeho ženskými protějšky byly italská kráska Raffaela Carra (Angelica) a dohasínající hvězda Michele Girardon (baronova dcera Antoinette). Film se natáčel v roce 1965 mimo jiné v Madridu a Římě, premiéru měl ve Francii v dubnu 1966, až později byl uveden v Itálii a Španělsku.  Autor: argenson

režie:
Steno
 
 
hraje:
Jacques Perrin (rytíř de Verlaine), Raffaella Carrà (Angelica), Michéle Girardon (Antoinette La Fleche), Cris Huerta (Paul), Jacques Castelot (hrabě d'Artois), Carlos Estrada (baron La Fleche), Marta Padován (Louise), Giulio Bosetti (Il Marsigliese), Mario Feliciani (doktor Durand), Saturno Cerra (Grandet), José María Caffarel (Ludvík XVI.)
 
 
námět:
Alexandre Dumas
 
 
scénář:
Steno, Roberto Gianviti, Natividad Zaro, Leo Cevenini
 
 
kamera:
Mario Capriotti
 
 
hudba:
Angelo Francesco Lavagnino
 
 
střih:
Giuliana Attenni
 
 
výprava:
Ivo Battelli
 
 
producent:
Leo Cevenini, Vittorio Martino
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.