Rozvod po francouzsku (2003)

Rozvod po francouzsku (Le Divorce)
53.2 %
 
 

Le Divorce

Další název: Rozvod po francúzsky; The Divorce

    Žánr: smutná komedie
    Země: Spojené státy americké / Velká Británie
    Premiéra v ČR: 9.10.2003        
    Délka: 117 min.
„…může být pořádný skandál!“
Sestry Walkerovy: Isabel (Kate Hudson) a Roxeanne (Naomi Watts). Jedna žije v Kalifornii, druhá v Paříži. Isabel přijíždí za Roxy do Paříže, aby jí byla oporou v posledních týdnech před porodem. Romantické dobračce Roxy však právě v této nejnemožnější době dává manžel-ničema jménem Charles-Henri de Persand (Melvil Poupaud) kopačky. Rozvod visí ve vzduchu. Mezitím se Isabel zamiluje do Charlesova strýce…

Rodinný skandál pokračuje a americký idealismus a nepotlačitelný duch sester Walkerových se střetává s francouzskou rafinovaností, intrikami a neústupným racionalismem rodiny Persandových, která zplodila darebáka Charles-Henriho. Předmětem sporu je také obraz v hodnotě kolem milionu dolarů, který vlastní Roxy. Náhle však zločin z vášně přeruší veškeré kulturní střety a otevírá nové možnosti pro vzájemné porozumění.

Dvě Američanky v konfrontaci s pařížskými intrikami, lidskými vášněmi a stylem života: výsledkem je komedie o odlišných zvycích, mravech, vztazích k penězům a sexu. „Rozvod po francouzsku“ přináší inteligentní zábavu na kontrastech mezi oběma národy v morálce, milování, jídle, pití a stolování, v celém životě. Režisér a spoluscenárista James Ivory (Howards End) použil bestselleru Diane Johnson a natočil komedii s lehkým morálním podtextem, kterou prosvětlily Kate Hudsonová a Noami Wattsová v rolích sester Walkerových a také Glen Gloseová v roli Olivie.

Zdroj: FTV Prima

režie:
James Ivory
 
 
hraje:
Kate Hudson (Isabel Walkerová), Naomi Watts (Roxeanne de Persandová), Jean-Marc Barr (advokát Bertram), Leslie Caron (Suzanne de Persandová), Stockard Channing (Margeeve Walkerová), Glenn Close (Olivia Paceová), Romain Duris (Yves), Stephen Fry (Piers Janely), Thomas Lennon (Roger Walker), Thierry Lhermitte (Edgar Cosset), Matthew Modine (Tellman), Bebe Neuwirth (Julia Mancheveringová), Melvil Poupaud (Charles-Henri de Persand), Nathalie Richard (Charlotte de Persandová), Sam Waterston (Chester Walker), Samuel Labarthe (Antoine de Persand), Catherine Samie (paní Florianová), Rona Hartner (Magda Tellmanová), Marie-Christine Adam (Amélie Cossetová), Daniel Mesguich, Humbert Balsan, Hélène Surgère, Victor Loukianenko (sám sebe (neuveden)), Françoise Brion (majitelka obchodu)
 
 
námět:
Diane Johnson (román Le Divorce (1997))
 
 
scénář:
Ruth Prawer Jhabvala, James Ivory
 
 
kamera:
Pierre Lhomme
 
 
hudba:
Richard Robbins
 
 
kostýmy:
Carol Ramsey
 
 
střih:
John David Allen
 
 
zvuk:
Ludovic Henault
 
 
produkce:
Ismail Merchant, Michael Schiffer
 
 
titulky-česká verze:
Natálie Nádassy
 
 
zpěv:
Jane Birkin ("L'Anamour")
 
 
II. kamera:
Paco Wiser
 
 
koproducent:
Paul Bradley, Richard Hawley, Richard Hawley
 
 
vizuální efekty:
François Vagnon (supervize), Agnès Sebenne (supervize), L’EST
 
 
výprava:
Frédéric Bénard
 
 
výkonný producent:
Ted Field, Scott Kroopf, Erica Huggins
 
 
úvodní titulky:
Nina Berkson
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.