Rozmarná žena (1938)

Rozmarná žena (Vivacious Lady)
85 %
 
 

Vivacious Lady

    Žánr: komedie / romantický
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 1938        
    Délka: 90 min.
„Láska na první pohled - Po bleskových námluvách se mladý profesor ožení během jednoho dne se zpěvačkou z nočního klubu...“
"Rozmarná žena". Tento americký film, který obdržel na benátském Bienále zlatou medaili, byl dokladem, že povahové protiklady v obsazení úloh mohou mít svou přitažlivost a žádoucí veseloherní účinek. Slavná a roztomilá tanečnice Ginger Rogersová nejen že tu nevystupuje se svým populárním partnerem Fredem Astairem, ale tentokrát s umělcem, který je svou osobností naprostým opakem oblíbeného stepaře.

V "Rozmarné ženě" dostalo se jí milovníka, který je sice sympatický, ale velmi nesmělý a neobratný. James Stewart jeho jméno bylo širší americké veřejnosti dobře známé, ostatně i u nás z dobrých hereckých výkonů. S filigránskou Ginger Rogersovou vytvářejí zajímavou dvojici, která svou hrou přispívá k úspěchu obrození americké groteskní komiky. Svým dějem by se tato veselohra docela dobře mohla nazývat "Líbánky s překážkami".

Totiž: Její děj je souvislou řadou nehod, které zažil mladý profesor, syn presidenta university, který se v New Yorku nečekaně a tajně oženil s barovou tanečnicí. Uvědomuje si, že musí svého otce na tuto novinku pozvolna připravit a alespoň na začátek vystupovat jako svobodný mladík. To se mu daří velmi špatně, ježto jednak je mu doma smutno bez manželky, jednak má na krku "snoubenku", dívku, kterou mu vybral a za ženu určil nekompromisní tatínek. Těžko udržitelnou situaci zachrání chytrá maminka, která si synovu manželku oblíbila.  Autor: Asmodej

režie:
George Stevens (.)
 
 
hraje:
Ginger Rogers (Francey Morganová), James Stewart (Peter Morgan Jr), James Ellison (Keith Morgan), Beulah Bondi (Martha Morganová), Charles Coburn (Peter Morgan Sr), Frances Mercer (Helen), Phyllis Kennedy (Jenny), Franklin Pangborn (manažer penzionu), Grady Sutton (Culpepper), Jack Carson (vrchní Charlie), Alec Craig (šofér Joseph), Willie Best (zřízenec ve vlaku), Bobby Barber (italský číšník), Lee Bennett (student), Vinton Hayworth (lékárník), Lloyd Ingraham (Mr. Noble), Hattie McDaniel (uklízečka Hattie), June Johnson (Miss Bartonová)
 
 
námět:
I.A.R. Wylie (.)
 
 
scénář:
J.P. Wolfson (.), Ernest Pagano (.)
 
 
kamera:
Robert De Grasse (.)
 
 
kostýmy:
Irene (.), Bernard Newman (.)
 
 
střih:
Henry Berman (.)
 
 
asistent režie:
Argyle Nelson (.)
 
 
producent:
George Stevens (.)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.