Román pro ženy (2005)

Román pro ženy
68.5 %
 
 

Další název: Román pre ženy (SK) / From Subway with Love

    Žánr: komedie / romantický / adaptace
    Země: Česká republika
    Premiéra v ČR: 14.4.2005        
    Délka: 95 min.
„Jak těžce se hledá pravý muž.“
Dvacetiletá Laura, redaktorka bulvárního ženského týdeníku Vyrovnaná žena, si v metru všimne na reklamních tabulích milostného dopisu, který je podepsán Oliver. O stejném dopisu se baví ženy v kadeřnictví, kam má namířeno. Je mezi nimi i její matka, rozvedená překladatelka Jana, která nesnáší české muže. Její první láskou byl egoista Pažout, kterému nikdy neodpustila, že přišel do divadla pozdě, a navíc ve svetru. Neuspokojil ji ani první manžel, který sice sehnal byt, ale jinak byl stejný buran jako Pažout. Naštěstí onemocněl rakovinou a zemřel. Od té doby Jana hledá toho pravého. Hledá ho i Laura. Její první láskou byl americký lektor angličtiny Jeff, druhou prodavač mobilů Rickie, který nevyniká inteligencí, ale v posteli to umí. Laura vypráví, jak se před dvěma lety seznámila v Tatrách s Oliverem, osamělým čtyřicátníkem, který pracuje v reklamní agentuře, a dala mu přednost před řečmi, kterými ji nudil Rickie. Když po jedné schůzce skončí s Oliverem doma, překvapí je matka a dostane hysterický záchvat, protože v Oliverovi pozná Pažouta. Okamžitě ho vyhodí, ale dívka se s ním dál schází a matce nezbývá než jeho přítomnost trpět. Laura přistihne na vánočním večírku Olivera v objetí s bývalou přítelkyní, ale muž si ji usmíří poukazy na Kanárské ostrovy. Po roce se však v jejich vztahu objeví první trhliny a hádky, které vedou k tomu, že se Laura nechá svést Oliverovým nadřízeným. Oliver se s ní rozejde. Jenže kadeřnice podle dopisu v metru soudí, že ji opravdu miluje a že by se k němu měla vrátit.

Zdroj: Nova

režie:
Filip Renč
 
 
hraje:
Marek Vašut (Oliver), Simona Stašová (Jana), Zuzana Kanócz (Laura), Miroslav Donutil (Žemla), Ladislava Něrgešová (Ingrid), Stella Zázvorková (Babička), David Švehlík (Hubert), Jaromír Nosek (Rickie), Klára Sedláčková-Oltová (kadeřnice Sandra), Jaromír Dulava (Lauřin otec), Saša Rašilov (parašutista), Juraj Ďurdiak (Hans), Jiří Bábek (redaktor Milan), Radana Herrmannová (šéfová redakce), Hana Seidlová (redaktorka), Zita Morávková (redaktorka), Klára Cibulková (redaktorka), Lenka Veliká (redaktorka), Michal Slaný (kluk Ingrid), Olga Lounová (Bludička), Jan Svěrák (číšník), Patrik Stoklasa (messenger), Anna Fialová (Laura za mlada), Rostislav Osička (role neurčena), Carlos Casamayor, Peter Smith (Jeff), Viera Kučerová (kadeřnice), Alena Vitáčková (kadeřnice)
 
 
námět:
Michal Viewegh (stejnojmenný román (2001))
 
 
scénář:
Michal Viewegh, Alice Nellis (spolupráce)
 
 
kamera:
Petr Hojda
 
 
hudba:
Jérôme Degey (+ texty s použitím skladeb Support Lesbiens), Eric Capone (+ texty s použitím skladeb Support Lesbiens), Michel Eli (+ texty s použitím skladeb Support Lesbiens), Arno Elias (+ texty s použitím skladeb Support Lesbiens)
 
 
kostýmy:
Jitka Matiášková
 
 
střih:
Jan Mattlach
 
 
zvuk:
Radim Hladík, Otto Chlpek
 
 
produkce:
Petr Chajda, Tomáš Hoffman, Petr Zempliner, Ondřej Zach
 
 
dabing:
Vladimíra Včelná (Laura)
 
 
mluví:
Kateřina Burianová (hlas Žemlové)
 
 
zpěv:
Iva Frühlingová, Kryštof Michal
 
 
odborný poradce:
Světlana Veinert, Lou Fanánek Hagen, Martin Bezouška
 
 
výprava:
Petr Fořt, Marcel Hána
 
 
výkonný producent:
Rudolf Biermann
 
 
vedoucí výroby:
Pavel Čechák
 
 
efekty:
UPP (počítačové)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.