Rok konopí (2012) [DVD kinodistribuce]

Rok konopí (Year of Mari©huana)
75 %
 
 

Year of Mari©huana

Další název: Year Of Marihuana

    Žánr: dokument
    Země: Česká republika
    Premiéra v ČR: 19.4.2012        
    Délka: 90 min.
„O léčení konopím v Čechách a ve světě, o právu na zdraví“
Dokument mapuje problematiku konopí, možnosti a meze jeho využití pro léčebné účely a sleduje řadu postav, které se věnují problematice této rostliny z různých úhlů pohledu. V první řadě profesora Hanuše, který se dívá na celou záležitost očima vědce, na druhé straně aktivistu Dušana Dvořáka (zakladatel hnutí Konopí je lék). Snímek sleduje i řadu pacientů léčících se konopím s diagnózami rakoviny nebo roztroušené sklerózy. Podstatnou částí filmu je také „exkurze” do oficiálního konopného skleníku v Izraeli, kde pěstují tuto rostlinu velice sofistikovaným způsobem a následně jsou výsledné produkty zdarma rozdávány pacientům s patřičným oprávněním. Ve filmu je také zachycen pohled vysoce postavených politiků a policistů nejen z ČR. Nechybí ani zasvěcené výklady adiktologů, konference v parlamentu či záběry z pochodu Million Marihuana March a dalších demonstrací i soudní proces s Dušanem Dvořákem. Autor námětu a producent filmu je pacient, kterému lékaři diagnostikovali nádor v oku. Jeho zájem o možnosti léčby rakoviny ho zavedl až k léčebným vlastnostem konopí.
Filmová ročenka 2012

režie:
Petr Slabý
 
 
námět:
Jan Hrnčíř
 
 
scénář:
Petr Slabý, Jan Hrnčíř, Petr Knotek
 
 
kamera:
Jaromír Kačer, Jan Kebrdle, Jakub Ševčík, Zdeněk Kopřiva
 
 
hudba:
Petr Knotek (Pak svět se zvolna zastaví, Poutník, Zvíře víří tůň, Neděle končí ,), Vladimír Mišík (Já a dým)
 
 
střih:
Viktor Schwarcz, Lucie Haladová, Alexandr Vojta (spolupráce)
 
 
zvuk:
Michal Gábor, Ludvík Bohadlo, Václav Flégl, David Titěra, Pavel Bělohlávek, Petr Neubauer, Jan Paul
 
 
titulky-česká verze:
Philip Polivka, Petr Hnilo
 
 
zpěv:
Petr Knotek
 
 
dramaturgie:
Ivan Arsenjev, Petr Procházka (spolupráce)
 
 
spolupráce:
Vladislav Galgonek (fotografie), Eva Šarounová (soukromý archiv fotografií), Dušan Dvořák (soukromý archiv fotografií), Ivana Rosová (soukromý archiv fotografií)
 
 
producent:
Jan Hrnčíř
 
 
účinkuje:
Milan Špaček (onkologický pacient), Eva Šarounová (onkologická pacientka), Ivana Rosová (pacientka s roztroušenou sklerózou), Philip Polivka (pacient s roztroušenou sklerózou), Dušan Dvořák (psychoterapeut, léčitel a revolucionář), Libuše Bushka Bryndová (chemička a léčitelka), Pjér La Š´éz (promovaný psycholog a hudebník), Rick Simpson (elektrikář a léčitel), Lumír Ondřej Hanuš (vědec a objevitel anandamidu), Raphael Mechoulam (rektor Hebrejské univerzity v Jeruzalémě, objevitel THC), Tomáš Zábranský (adiktolog), Radek John (bývalý ministr vnitra ČR), David Rath (bývalý ministr zdravotnictví ČR), Tomáš Julínek (bývalý ministr zdravotnictví ČR), Jakub Frydrych (šéf protidrogové centrály), Jana Budařová (lékařka), Neri Barak (ředitel konopného skleníku), Moty Mashian (zástupce ředitele psychiatrické kliniky Abarbanel, Izrael), Mimi Peleg (konopná dobrovolnice), Marie Lišková (pacientka s roztroušenou sklerózou), Eva Kopecká (dcera Evy Šarounové), Pavlína Zvelebilová (fyzioterapeutka), Jiří Stuna (vrchní strážník Městské police, zástupce ČR v celosvětové organizaci LEAP), Jack A. Cole (Against Prohibition), Ivo Černík (státní zástupce)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.