Rivalové (1999)

Rivalové (Woman Wanted)
67.1 %
 
 

Woman Wanted

    Žánr: drama / romantický
    Země: Spojené státy americké / Kanada
    Délka: 110 min.
„Otec a syn si nikdy moc nerozuměli. Jediné, na čem se shodli, je láska k nové hospodyni...“
Komorní příběh zachycující soužití ovdovělého otce Richarda Goddarda /Michael Moriarty/ s již dospělým a ve skutečném životě nezakotveným synem Wendellem Goddardem /Kiefer Sutherland/. Oba jsou zatíženi minulostí plnou vzájemných nedorozumění, střetů a konfliktů.

Toto prohlubující se vyhasínání citových vazeb mezi otcem a synem je neočekávaně narušeno příchodem nové hospodyně Emmy Rilleyové /Holly Hunter/, jejímuž kouzlu oba podlehnou, a zamilovanost je přivede až k rivalitě. Zprvu Emma podlehne kouzlu zkušenějšího a spolehlivějšího Richarda, ale ten jak se ukáže později už nemá sílu umožnit Emmě stát se matkou. Wendel jedná bez rozmyslu a pod tlakem citu, který v něm vyvolala Emma, kterému plně podlehne . Emma vztah s Richardem ukončuje a opouští oba rivaly v lásce. Otec a syn jí odpouštějí a zpřetrhané citové vazby obnovují. Emma své mateřství prožívá jako naplnění svého života.  Autor: Erkul

režie:
Kiefer Sutherland
 
 
hraje:
Kiefer Sutherland (Wendell Goddard), Holly Hunter (Emma Rileyová), Michael Moriarty (Richard Goddard), Carrie Preston (Monica), Shirley Douglas (Peg), Allegra Fulton (Gracie), Richard Eden (Michael), Jordan Zalis (Raymond (13letý)), Sean McCann (Kevin), Jackie Richardson (Lydia), Rhiannon Benedict (Betsy), Joanna McClelland Glass (Ariadne), Jonathan Barrett (Daniel), Mauralea Austin (Maggie), Gerry Mendicino (Vinnie), Victor Cowie (Martin), Richard Hurst (Henry), Mariam Bernstein (Blodwen)
 
 
námět:
Joanna McClelland Glass (román)
 
 
scénář:
Joanna McClelland Glass
 
 
kamera:
Ric Waite
 
 
hudba:
Jude Cole
 
 
střih:
Paul Seydor
 
 
výkonný producent:
Elie Samaha, Dan Lyon, Elliott Lewitt
 
 
producent:
Christopher Eberts, Damian Lee
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.