Římské jaro paní Stoneové (1961)

Římské jaro paní Stoneové (The Roman Spring of Mrs. Stone)
81.7 %
 
 

The Roman Spring of Mrs. Stone

Další název: The Widow and the Gigolo

    Žánr: drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 100 min.
Děj se odehrává převážně v Itálii. Herečka Karen Stone (Vivien Leigh) je bohatá, postarší, ale stále ještě velmi hezká vdova. Její herecké úspěchy v Americe upadly do jistého zapomění, a tak přijíždí do Itálie,aby změnila po smrti manžela zaběhnutý stereotyp svého dříve tak plného života. V Římě žije sama v luxusním apartmá. Denně se může dívat na římské schody, na romantické schůzky jiných zamilovaných lidí, a zdá se, že jí něco nebo někdo k pocitu spokojenosti chybí. Kontessa ( Lotte Lenya) se k ní přiblíží s neomylným instinktem dohazovačky, a seznamuje jí za peníze s mladým mužem (Warren Beatty), který se stává jejím „milencem“ podle románové předlohy spisovatele T.Williamse, který napsal další neméně zdařilý román, který byl zfilmován: Kočka na rozpálené plechové střeše,a nebo Tramvaj do stanice Touha.

Vivien Leigh získala v té době svého již 2 Oscara. (První byl již zmíněný film „Tramvaj do stanice Touha“, a druhý za „Římské jaro paní Stoneové“).  Autor: clara.bow

režie:
José Quintero (.)
 
 
hraje:
Vivien Leigh (Karen Stoneová), Warren Beatty (Paolo di Leo), Lotte Lenya (Contessa), Coral Browne (Meg), Jill St. John (Barbara Binghamová), Harold Kasket (Tailor), Jeremy Spenser (mladý muž), Stella Bonheur (Mrs. Jamison-Walkerová), Josephine Brown (Lucia), Peter Dyneley (Lloyd Greener), Carl Jaffe (baron Waldheim), Viola Keats (Julia McIlhenyová), Elspeth March (Mrs. Barrowová), Bessie Love (Bunny)
 
 
námět:
Tennessee Williams (román (1950))
 
 
scénář:
Gavin Lambert
 
 
kamera:
Harry Waxman
 
 
hudba:
Richard Addinsell
 
 
střih:
Ralph Kemplen
 
 
zvuk:
Coral Browne
 
 
producent:
Louis De Rochemont
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.