Reigen (1973)

Reigen (Der Reigen)
80 %
 
 

Der Reigen

Další název: Merry-Go-Round; Dance of Love: La Ronde

    Žánr: komedie
    Země: NSR
    Délka: 122 min., 3335 minut
Filmová adaptace slavné hry dramatika Arthura Schnitzlera "Rej" nebo volně přeloženo "Kolotoč". Stejnou předlohu využil pro jeden ze svých nejlepších filmů Max Ophüls v roce 1950 (La Ronde) a Roger Vadim (1964). Lidé z různých prostředí a různých potřeb touží po lásce. Muži bez fantazie a sobecké ženy se ocitají v reji lhaní a lásky, pokušení být lepšími a následného zklamání.

Mladá prostitutka se zamiluje do vojáka, který ji ale opustí pro hezkou služebnou. Ta miluje jiného mladého muže, který by se rád stal milencem vdané ženy. Žena se ale touží vrátit ke svému manželovi. Manžel je zamilován do grizetky, která věnuje svou přízeň básníkovi, jenž miluje herečku milující poručíka. Vše se naplní, když voják potkává prostitutku.  Autor: curil

režie:
Otto Schenk
 
 
hraje:
Gertraud Jesserer (Leocadia, prostitutka), Hans Brenner (Franz, voják), Sydne Rome (Maria, panská), Helmut Berger (Alfred, mladý muž), Senta Berger (Emma, mladá žena), Peter Weck (Charles, manžel), Maria Schneider ("sladká" slečna), Michael Heltau (Robert, básník), Erika Pluhar (herečka), Helmut Lohner (hrabě)
 
 
námět:
Arthur Schnitzler (řada jednoaktovek "Reigen. Zehn Dialoge" (1897, česky: "Rej", někdy také "Kolo"))
 
 
scénář:
Otto Schenk
 
 
kamera:
Wolfgang Treu
 
 
hudba:
Francis Lai, Oscar Straus
 
 
střih:
Anneliese Artelt
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.