Zari
ohodnotit

Reformace [TV minisérie]

Zwischen Himmel und Hölle

Další název:
Reformation; Heaven and Hell
Žánr:
Rok:
2017
Délka:
90 minut, 2 díly (2x90 minut)

Obsah filmu Reformace

 
Před pěti sty lety revolucionářský kněz navždy proměnil tvář křesťanského světa a směřování evropské civilizace. Toto je příběh Martina Luthera, vizionářského reformátora a jedné z nejvýznamnějších náboženských osobností v dějinách.

Před pěti sty lety revolucionářský kněz navždy proměnil tvář křesťanského světa a směřování evropské civilizace. Jeden muž, který riskoval svůj život i akademickou pověst a byl zatracován za své názory, se postavil proti všemocné katolické církvi a západní svět už od té doby nikdy nebyl jako dřív. Při příležitosti pětisetletého výročí reformace byl natočen příběh Martina Luthera, vizionářského reformátora a...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.12.2017
Historická televizní minisérie, která   poměrně věrně kopíruje historické   skutečnosti. Hlavními postavami je nejen Luther,   ale i jeho věrný přítel Müntzer, který   později stane na druhé straně. Pro diváka,   který se zajímá o dění v Evropě ve   vzrušené době šestnáctého století, stojí   příběh za zhlédnutí. Pro českého diváka   může být přitažlivé, že film byl natáčen   převážně v Česku (Kratochvíle, Český   Krumlov, Zvíkov, Telč, Dobříš, Kutná Hora a   další).


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama