Rande naoko (2007)

Rande naoko (Blind Date)
60 %
 
 

Blind Date

Další název: Untitled Stanley Tucci Project

    Žánr: komedie / drama / romantický
    Země: Spojené státy americké / Velká Británie
    Délka: 80 min.
Občas nemá cenu bojovat, protože jedinými zbraněmi, co zůstaly, jsou ošklivé vzpomínky. Stejně ošklivé jako ta na vraždu holandského režiséra Thea van Gogha.
Kontroverzní a velmi osobní, útočnou rétorikou proslulý holandský filmař Theo van Gogh, který se nakonec stal obětí vražedného útoku ze strany náboženského šílence, prokazoval na počátku nového tisíciletí svůj talent nejen na postu režisérském, ale také coby scénárista. Právě z jeho dílny nakonec vzešel námět, s jehož pomocí se producenti Bruce Weiss a Gijs van de Westelaken rozhodli vyplnit in memoriam velký van Goghův sen o natočení tří filmů v angličtině, obsazených hollywoodskými hvězdami. V tomto případě, v druhé části vzpomínkové trilogie „Tripple Theo“, se jedná o hořké komediální drama, jehož hlavními hrdiny jsou manželé Don a Janna balancující již nějaký čas na pokraji rozvodu. Přesněji řečeno od momentu, kdy zemřela jejich dcera, s jejíž smrtí se ani jeden nikdy nedokázal vypořádat. Proto se také nyní večer co večer scházejí v otřískaném nočním klubu v naději, že právě toto místo by mohlo znamenat návrat štěstí, a hrají zde spolu prapodivnou hru. Hru na „rande naslepo“. Hru, ve které mají každý svou roli, vždy jinou, jež spočívá v předstírání, že se neznají a setkávají poprvé, na základě odpovědi na seznamkový inzerát. Občas jsou tyto jejich schůzky plné něžnosti a intimity, jindy přerůstají v otevřený boj. Nikdy ale nedokážou zakrýt, že vzájemná láska je dávno pryč a nahradila ji prázdnota. V hlavních rolích Dona a Janny přicházejí v zámoří populární a též u nás známí Stanley Tucci, který snímek i režíroval, a Patricia Clarksonová.
Cinemax

režie:
Stanley Tucci
 
 
hraje:
Stanley Tucci ( Don), Patricia Clarkson ( Janna), Thijs Römer (číšník), Gerdy De Decker (tango tanečník), Peer Mascini (alkoholik), Robin Holzhauer (malá dívka), Georgina Verbaan (pěkná žena)
 
 
scénář:
Tom Erisman, Theo van Gogh, Renee Fokker, Peer Mascini, Kim van Kooten, David Schechter, Stanley Tucci
 
 
kamera:
Thomas Kist
 
 
hudba:
Evan Lurie
 
 
střih:
Camilla Toniolo
 
 
mluví:
Sarah Hyland (dítě)
 
 
koproducent:
Martin Dewitte, Justine Paauw
 
 
výprava:
Loren Weeks
 
 
výkonný producent:
Nicolas Stiliadis
 
 
producent:
Bruce Weiss, Gijs van de Westelaken
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.