Racek (1972)

Obrázek není k dispozici.
67.5 %
 
 

Čajka

    Žánr: adaptace
    Země: SSSR
Statkář Sorin na svém statku má syna své sestry Iriny Arkadinové, Konstatntina Trepleva. Mladý muž má literární ambice a chce předvést místní společnosti jako autor svou hru. Na sousedním statku žije dcera statkáře Nina Zarečná, která touží stát se herečkou. Konstantin dívku miluje a počítá s ní pro hlavní roli. Nina se s obdivem a svými city upíná k příteli Iriny Arkadiové spisovateli Trigorinovi.

Do hry vstupuje Máša, dcera správce Sorinova statku, která je sice provdána za učitele Medveděnka, ale miluje Konstantina, který její lásku neopětuje. Vztahové nejasnosti a nedotažené citové vazby ústí v pokus sebevraždy Konstantina. Nina uteče z vesnice za Trigorinem a podaří se jí dostat k divadlu. Stává se herečkou, ale zjišťuje, že ztrácí pocit životní jistoty a zdraví. Být u divadla je pro ní jen rutina a setrvačnost, bez vnitřního potěšení. Setkává se s Konstantinem a oba společně vidí, že nemají žádné perspektivy. Konstantin řeší svou životní prohru sebevraždou.


Erkul  Autor: Erkul

režie:
Julij Karasik
 
 
hraje:
Alla Děmidova (Arkadina), Vladimír Četverikov (Treplei), Nikolaj Plotnikov (Sorin), Ljudmila Saveljeva (Nina Zarečnaja), Valentina Těličkina (Máša), Jurij Jakovlev (Tregorin), Jefim Kopeljan (Dorn), Armen Džigarchanjan (Šamrajev)
 
 
scénář:
Julij Karasik
 
 
kamera:
Michail Suslov
 
 
hudba:
Alfred Schnittke
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.