Pustina (2003) [TV film]

Pustina (Deathlands)
48.3 %
 
 

Deathlands

Další název: Deathlands: Homeward Bound / Pustatina (SK)

    Žánr: akční / sci-fi
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 88 min.
„Vítejte v Deathlands“
V době po nukleární válce se lidé snaží přežít. Shlukují se v osadách, které mají pod záštitou panství, na kterých vládne baron. Na jednom takovém panství se chystá převrat. Nejstarší syn a jeho mladá krásná macecha se rozhodou zabít současného barona, otce a manžela spiklenců. Maceše Rachel se povede otce udusit polštářem a nejstaršímu synovi Harveymu se podaří zabít svého mladšího bratra. Chce zabít i jeho ženu, která čeká dítě a svého dalšího bratra. Těm se podaří utéct, díky varování jednoho sluhy. Ale před svým odchodem se ještě nejmladší bratr Ryan střetne se svým bratrem Harveym, který mu vypíchne oko a udělá ošklivou jizvu na tváři. Ryan mu zase na oplátku zlomí nos.

Po dvaceti letech putování pustinou se Ryan objeví poblíž panství se svou družinou, která se skládá z jeho družky polomutantky Krysty, mutanta Jaka a zbrojíře J. Bho. Mutant je člověk, který má červené oči od radiace a násilnické chvoání. Jak se snaží své mutantské sklony ovládat. Polomutantka Krysty nemá červené oči, ale když se příliš rozčílí, tak jí zrudnou a také se neovládá.

Družina vpadne do jednoho opevnění, kde je skupina mutantů a všechny je pozabíjí. Skupina se snaží zachránit dívku, ale ta je již rozsekána na kusy, aby si na ní mohli mutanti pochutnat. V baště naleznou starého muže, který má uřezané nohy. Tento starý muž je sluha, který kdysi zachránil Ryana před jistou smrtí. Požádá Ryana, aby ho zabil a zároveň se vrátil na panství a osvobodil lidi z područí krutovlády jeho bratra a macechy. Ryan se rozhodne pomstít smrt své rodiny. Jeho družina mu v tom hodlá pomoct.

Když se dostanou autem na pozemky panství, přepadne je skupina rolníků/vojáků pod vedením mladého muže jménem Nathan. Ten se rozhodne je schovat před žoldáky barona v osadě, které velí. Jenže jeden jeho muž je zradí a vše prozradí baronovi. Ten si pro skupinu nechá poslat. Myslí si, že to jsou kupci, kteří ho budou bavit u večeře. Nathan se přizná Ryanovi, že je jeho synovec a přemluví Ryana, aby je všechny zachránil. Ryan se tedy nechá dovézt na panství.
U večeře je navštíví syn barona, který má až příliš blízký vztah ke své matce, Ryanově maceše. Velice se mu zalíbí Ryanova družka, když se Ryan ohlédne, tak ho jeden ze starších sluhů pozná a začne vykřikovat jeho pravé jméno a prosit o záchranu. Baronův syn se ho rozhodne zastřelit, ale sluha se před Ryana postaví a obětuje svůj život. Ryan a jeho přátelé jsou zajati.

Za Ryanem přijde Rachel s nabídkou, aby zabil Harveyho a mohli společně vládnout panství. Ryan odmítne a pošle Rachel k čertu. Mezitím syn barona přijde za Krysty a chce ji znásilnit. V Krysty se probudí mutantí část a zabije ho. Krysty uteče a najde Ryana. Ten ji pošle zpět, aby vyhodila tělo z okna. Baron s Rachel zuří. Rachel chce jejich okamžitou smrt, baron se rozhodne je lovit.

Čtveřice je tedy vypuštěna v místě panství, které je oplocené a střežené baronovými muži. Ryan si vzpomene na baštu, kde se skladuje benzín. Tam nastraží past, a když jsou všichni pronásledovatelé i se psy uvnitř, tak baštu nechá vybuchnout. Všichni až na Harveyho jsou mrtví. Harvey uteče na panství. Kde se ho Rachel snaží probodnout, ale nepodaří se jí to.

Na panství přijíždí Ryan a jeho přátelé plus jeho synovec s muži z osady. Strhne se obrovská přestřelka. Ryan se dostane do domu a pronásleduje svého bratra. Podaří se mu ho zabít a nechat sežrat bratrovými prasaty.

Rachel se objeví, když si Ryan myslí, že už je po všem. Rachel drží v rukou kuši. Jenže za jejími zády se objeví Krysty a snaží se Ryana zachránit. Jenže Rachel se otočí a postřelí ji. V Krysty se opět projeví její mutantská část a shodí Rachel do kopky s prasaty, které ji sežerou zaživa. Ryan se rozhodne na panství nezůstat a přenechat panství dalšímu dědici, a to svému synovci Nathanovi. Ryan a jeho přátelé odjíždějí do pustiny zachraňovat další lidi v pustině.

Zdroj: FTV Prima

režie:
Joshua Butler
 
 
hraje:
Vincent Spano (Ryan Cawdor), Jenya Lano (Krysty Wroth), Traci Lords (Lady Rachel Cawdor), Matthew Currie Holmes (Nathan Cawdor), Nathan Carter (Jak Lauren), Alan C. Peterson (Harvey Cawdor), Colin Fox (Baron Titus Cawdor), Jeffrey R. Smith (seržant), Max Danger (Jabez Pendragon Cawdor), Park Bench (mladý Harvey), Duane Murray (tajemník), Heather Bertram (mladá Lady Rachel), Cliff Saunders (J.B. Dix)
 
 
námět:
James Axler (román)
 
 
scénář:
Gabrielle G. Stanton, Harry Werksman
 
 
kamera:
Bruce Worrall
 
 
hudba:
Christopher Lennertz
 
 
kostýmy:
Ruth Secord
 
 
střih:
Joshua Butler
 
 
zvuk:
Daniel Colman (supervize), Jack Levy (supervize), Doug Madick
 
 
produkce:
Derek S. Rappaport
 
 
dabing:
Lucie Musílková (dramaturg dabingu)
 
 
koordinátor kaskadérů:
Eric Bryson, Randy Butcher, Alison Reid
 
 
vizuální efekty:
Allan Magled (supervize)
 
 
výkonný producent:
Joshua Butler, Chet Fenster
 
 
kaskadér:
Liise Keeling
 
 
překlad:
Jana Bauerová (překlad pro FTV Prima, 2012), Šárka Bartesová (český překlad pro TV Markíza)
 
 
režie českého znění:
Jindřich Stožický (společnost ROD pro TV Markíza), Martin Kot (Ve studiu Audiotech vyrobila FTV Prima spol. s r.o. v roce 2012)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.