Puccini (2008) [TV film]

Obrázek není k dispozici.
71.4 %
 
 
    Žánr: životopisný
    Země: Itálie / Spolková republika Německo
    Délka: 180 min., dvoudílný
„Hudbou dokázal rozechvět lidská srdce. Životopis slavného operního skladatele.“
Giacomo Puccini, největší italský operní skladatel přelomu 19. a 20. století, začínal v Miláně jako chudý student slavné hudební konzervatoře. Pokračovatel rodinné hudební tradice po otci, kapelníkovi katedrály sv. Martina v toskánské Lucce, zdědil lásku k hudbě i talent. To jediné, co mu chybělo, byla víra v sama sebe a zkušenosti. Naštěstí mu osud přivedl do cesty ty, které nejen okouzlil svým nadáním, ale dokázali mu i účinně pomoci. Po milující matce a sestrách to byla především Elvíra, jeho celoživotní láska, vášeň i opora, a pak nepostradatelný Giulio Riccordi, milánský hudební nakladatel, s nímž Puccini spojil svou operní tvorbu na celý život.

Italský životopisný film v režii zkušeného Giorgia Capitaniho je příběhem plným vášně, strádání, úspěchů i zklamání, nepochopení i obdivu. Příběhem operního génia, jehož hudba dodnes spojuje posluchače všech vrstev a je součástí kmenového repertoáru operních domů po celém světě. V nesnadné roli, jež vyžadovala ztvárnění skladatele ve věku od 25 do 66 let, znovu zazářila současná hvězda italské kinematografie Alessio Boni (u nás jste jej mohli vidět např. v roli Andreje Bolkonského ve Vojně a míru, či jako Caravaggia ve stejnojmenném filmu). Partnerkou v roli Elvíry mu neméně působivě sekunduje i charismatická Sophie von Kesselová.

režie:
Giorgio Capitani
 
 
hraje:
Alessio Boni (Giacomo Puccini), Sophie von Kessel (Elvíra), Andrea Giordana (Giulio Riccordi), Francesca Cavallin (Liza Bermanová), Sasa Vulicevic (Ghigliozzi), Mirko Petrini (Pietro Mascagni), Franco Castellano (Arturo Toscanini), Stefania Sandrelli (Albina), Serena Rossi (Cherie), Alberto Gimignani (Fontana), Franziska Weisz (Sybil Seligmanová), Antonio Salines (Giuseppe Giacosa), Pamela Saino (Doria Manfrediová), Pippo Santonastaso (Nicchi), Alberto Angrisano (Luigi Illica), Lorenzo Majnoni (Amilcare Ponchielli), Lorenzo De Angelis (Michele), Enzo Marino Bellanich (Bazzini), Giuliano Ghiselli (Hoffman), Andrea Santonastaso (Sarto Carlino), Massimiliano Buzzanca (Ruggero Leoncavallo)
 
 
námět:
Fabio Campus
 
 
scénář:
Nicola Lusuardi, Francesco Scardamaglia
 
 
kamera:
Claudio Sabatini
 
 
hudba:
Giacomo Puccini, Marco Frisina
 
 
střih:
Antonio Siciliano
 
 
producent:
Federico Scardamaglia, Francesco Scardamaglia
 
 
casting:
Cornelia von Braun
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.