Protivný sprostý holky (2004)

Protivný sprostý holky (Mean Girls)
69.6 %
 
 
 
Film na Blu-ray

Mean Girls

Další název: Protivné baby (SK)

    Žánr: komedie
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 28.10.2004        
    Délka: 97 min.
„Co dokážou holky, když se perou o kluka…“
Šestnáctiletá Cady Heronová má před sebou velký den. Jde poprvé do školy. Dosud se totiž učila jen s rodiči, s nimiž žila uprostřed africké divočiny. Hned první den se přesvědčí, že přežít americkou střední školu bude možná stejně obtížné jako přežít v africké divočině. Pro svou naivitu se brzy stane terčem posměchu. Naštěstí i tady se najdou výjimky. Mezi učiteli je to sympatická matikářka Norburyová, mezi spolužáky dva třídní outsideři, osobitá Janis a dobrácký Damian. Seznámí ji s tím, jak to ve škole chodí, a také s různými partami a hierarchií, na jejímž vrcholu stojí nafoukaná kráska Regina s kamarádkami Karen a Gretchen. O něco později překvapivě Regina pozve Cady k jejich stolu a nabídne jí přátelství. Vezmou Cady nakupovat a také jí u Reginy ukáží knihu, do níž píší různé pomluvy a urážky. Cady má výčitky, že nemá čas na Janis a Damiana, ale začíná se pomalu orientovat a díky Reginině přízni rychle stoupá na žebříčku obliby. Zamiluje se do spolužáka Aarona. Brzy však na vlastní kůži pocítí podlost Reginy, která jí ho přebere. Rozhodne se proto s Janis a Damianem zničit ji jejími vlastními zbraněmi. Pomsta se sice začíná dařit, jenže vinou použitých metod se Cady začíná Regině stále více podobat.

Zdroj: Nova

režie:
Mark Waters
 
 
hraje:
Lindsay Lohan (Cady Heron), Rachel McAdams (Regina George), Lacey Chabert (Gretchen Wieners), Amanda Seyfried (Karen Smith), Tina Fey (učitelka Norburyová), Lizzy Caplan (Janis Ian), Tim Meadows (ředitel Duvall), Amy Poehler (Reginina matka), Ana Gasteyer (Betsy Heron, Cadyina matka), Neil Flynn (Chip Heron, Cadyinin otec), Daniel Franzese (Damian), Jonathan Bennett (Aaron Samuels), Jonathan Malen (Kristenin přítel), Michelyn Emelle (učitelka), Daniel DeSanto (Jason), Alisha Morrison (Lea Edwardsová), Julia Chantrey (Amber D'Alessio), Diego Klattenhoff (Shane), Sima Fisher (dívka), Laura De Carteret (matka Taylor), Miranda Edwards (dívka z Michiganu), Talia Russo, Jo Chim, Ingrid Coree, Eve Crawford (učitelka), Rajiv Surendra (Kevin Gnapoor), Graham Kartna (chlapec), Molly Shanahan (Kristen), Les Porter (učitel), Jack Newman (učitel), Bathsheba Garnett (učitelka), Dwayne Hill (trenér Carr), Jessie Wright (pětiletá Cady), Elana Shilling, Clare Preuss
 
 
námět:
Rosalind Wiseman (kniha Queen Bees and Wannabes (2002, Včelí královny a snaživky))
 
 
scénář:
Tina Fey
 
 
kamera:
Daryn Okada
 
 
hudba:
Rolfe Kent, Amanda Scheer-Demme (supervize), Buck Damon (supervize), Chad Hugo (soundtrack: "Milkshake", "Put 'em Up")
 
 
kostýmy:
Mary Jane Fort
 
 
střih:
Wendy Greene Bricmont
 
 
zvuk:
Beth Sterner, D. Bruce Carwardine, Chuck Michael
 
 
produkce:
Lorne Michaels
 
 
titulky-česká verze:
Kateřina Hámová
 
 
zpěv:
The Donnas ("Dancing with Myself"), Tina Fey ("The Mathlete Rap"), Amanda Seyfried ("Jingle Bell Rock"), Lizzy Caplan ("Jingle Bell Rock"), " Pink" ("God Is a DJ"), Debi Nova ("Let Me Let Go")
 
 
zvláštní efekty:
Rob Sanderson (koordinátor)
 
 
koproducent:
Louise Rosner
 
 
koordinátor kaskadérů:
John Stoneham
 
 
vizuální efekty:
Composite Image Systems
 
 
výprava:
Cary White
 
 
výkonný producent:
Jill Sobel Messick
 
 
kaskadér:
Billy Oliver, Taryn Ash, Alison Reid
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.