Prohlášen za mrtvého (2001)

Prohlášen za mrtvého (Determination of Death)
50 %
 
 

Determination of Death

Další název: Prehlásený za mŕtveho; Vyhlásený za mŕtveho

    Žánr: krimi / drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 100 min.
„Kriminální drama o plánu, který možná nevyšel tak, jak měl: muž chtěl fingovat sebevraždu, ale zdá se, že ho někdo opravdu zabil“
Muž, kterého se týká název filmu, se jmenuje Reese Williams. Je ženatý s Katherine, ale rozhodně o něm nelze říci, že by byl ideálním manželem, a to nejen pro značně problematickou povahu, ale také proto, že možná až příliš rád hazarduje. A když jeho dluhy dosáhnou výše, kterou zjevně nedokáže zaplatit, rozhodne se pustit do nového hazardu a uniknout svým dluhům, a to poněkud neobvyklým způsobem. A protože Kate by zase ráda unikla od něj, rozhodnou se naplánovat a zinscenovat jeho fingovanou smrt tak, aby manželce byly vyplaceny peníze z jeho velké životní pojistky, peníze o které by se poté rozdělili. Jenže plán nevychází tak, jak by měl, protože při fingované sebevraždě se zdá, že ho skutečně někdo zabije. Nikdo neví, jestli je opravdu mrtev nebo živ, protože jeho tělo se nenajde. Pojišťovna sice vyšle své vyšetřovatele, ale ti nic nezjistí, a tak je také po čase prohlášen za mrtvého. Otazník však zůstává. Je Reese Williams skutečně mrtev?

režie:
Michael Miller
 
 
hraje:
Veronica Hamel (Ginny Halloranová ), Michele Greene (Katie Williamsová ), John Ratzenberger (Charlie Halloran ), William Katt (John Logan ), George Dzundza (Mac), Marc Singer (Reese Williams ), Alice Hirson (Edith), Jake Dinwiddie (Joey Halloran ), Bradford English (plukovník Black ), Marty Papazian (Kenny ), Charles Hirsch (Billy), Drew Snyder (Riley), Susan Ware (Martha), Rachel Hirsch (Alice), G. Dana Hobart (soudkyně Caseyová)
 
 
námět:
Sharon Barry McTigue (příběh)
 
 
scénář:
Sharon Barry McTigue, James G. Hirsch
 
 
kamera:
Geoffrey Schaaf
 
 
hudba:
Dana Kaproff
 
 
kostýmy:
Faye Sloan
 
 
střih:
Daniel Cahn
 
 
zvuk:
Darren Barnett (supervize), Dennis C. Salcedo (mix zvuku)
 
 
zvláštní efekty:
Richard Zarro (koordinátor)
 
 
koproducent:
Shawn Papazian
 
 
koordinátor kaskadérů:
Randy Hall, Brian Simpson
 
 
výprava:
Peter Wooley
 
 
producent:
Richard L. O'Connor
 
 
kaskadér:
John Branagan, Bobby Burns
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.