Proč se blázni zamilují? (1998)

Proč se blázni zamilují? (Why Do Fools Fall In Love)
60 %
 
 

Why Do Fools Fall In Love

    Žánr: komedie
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 111 min.
„Frankie Lymon je slavná rock'n'rollová hvězda. Po jeho smrti se manželka domáhá tantiém za úspěšné písničky. Stejně tak ale i druhá a třetí. Tři krásné ženy se nyní snaží navzájem přetrumfnout a uplatnit své nároky.“
Když v padesátých letech zemře rockenrollová hvězda Frankie Lymon /Larenz Tate/, dožaduje se dědictví jeho manželka. Najednou však vyjde najevo, že manželky jsou tři. Frankie Lymon se stačil za svou krátkou kariéru, která započala už v jeho třinácti letech, třikrát oženit, aniž by se ovšem někdy rozvedl.

Každá ze tří žen vzpomíná na charismatického muže jinak: Zola Taylorová /Halle Berryová/ jako na idol teenagerů, Emira Eagleová /Lela Rochonová/ ho poznala jako narkomana, jehož kariéra a popularita pomalu odcházela, a Elizabeth Watersová /Viveca A. Foxová/ si ho zamilovala jako tichého a skromného opraváře a domácího kutila.

Ženy se samozřejmě poprvé potkávají až po zpěvákově smrti a každá z nich se snaží dokázat, že byla jeho první manželkou a že dědictví patří jenom jí. Nakonec se smíří při poznání, že jeho hudba je stále známá a populární, hraje se všude po světě a přináší lidem stále potěšení.  Autor: curil

režie:
Gregory Nava
 
 
hraje:
Halle Berry (Zola Taylor), Lela Rochon (Emira Eagle), Larenz Tate (Frankie Lymon), Paul Mazursky (Morris Levy), Pamela Reed (soudkyně Lambreyová), Alexis Cruz (Herman Santiago), Little Richard (sebe), Vivica A. Fox (Elizabeth "Mickey" Watersová)
 
 
hudba:
Michelle Phillips ("California Dreamin'")
 
 
kaskadér:
April Weeden
 
 
asistent střihu:
Brian Ufberg
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.