Přízračná dáma (1944)

Přízračná dáma (Phantom Lady)
83.3 %
 
 

Phantom Lady

    Žánr: krimi / drama / film noir
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 87 min.
Architekt se dostane za údajnou vraždu před soud, který ho nespravedlivě obviní, že zabil svou ženu. Protože nemá alibi, je za vraždu odsouzen. Všichni svědci, kteří by mu mohli pomoci, zmizí nebo mlčí. Pouze jeho bývalá sekretářka věří v nevinu svého šéfa a bojuje za jeho propuštění. Nakonec se jí podaří případ obnovit a usvědčit skutečného vraha.

Snímek má všechny kvality dobrého psychothrilleru. Režiséru Robertu Sioadmakovi se podařilo postavám vtisknout rysy skutečných osob a prokázal svůj zvláštní talent pro kriminální filmy.  Autor: curil

režie:
Robert Siodmak
 
 
hraje:
Franchot Tone (Jack Marlow), Ella Raines (Carol Richmanová), Alan Curtis (Scott Henderson), Aurora Miranda (Estela Monteiro), Thomas Gomez (inspektor Burgess), Fay Helm (Ann Terry), Elisha Cook (Cliff Milburn), Andrew Tombes (barman Mac), Regis Toomey (detektiv Chewing Gum), Joseph Crehan (detektiv Tom), Doris Lloyd (Madame Kettisha), Virginia Brissac (Dr. Helen Chaseová), Cyril Delevanti (Claude), Bess Flowers (dáma v soudní síni), Alice Fleming (Apple Annie), Maris Wrixon (blondýna)
 
 
námět:
Cornell Woolrich
 
 
scénář:
Bernard C. Schoenfeld
 
 
kamera:
Elwood Bredell
 
 
hudba:
Hans J. Salter, Frank Skinner
 
 
kostýmy:
Vera West
 
 
střih:
Arthur Hilton
 
 
zvuk:
Bernard B. Brown, Joe Lapis
 
 
kaskadér:
Charles Regan
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.