Příručka mladého traviče (1995)

Příručka mladého traviče (The Young Poisoner's Handbook)

The Young Poisoner's Handbook

Další název: Das Handbuch des jungen Giftmischers

    Žánr: krimi / drama
    Země: Velká Británie / Spolková republika Německo / Francie
    Délka: 99 min.
„Zlověstný příběh génia... Drama podle skutečného příběhu britského teenagera“
Je rok 1961. V malém řadovém domku v předměstské londýnské čtvrti s výhledem na rušnou North Road Circular žije se svými rodiči a sestrou čtrnáctiletý Graham Young. Je to velice inteligentní chlapec, samotář, který je fascinován morbidními tématy, a jehož velkou vášní je chemie. Experimenty s toxickými látkami je přímo posedlý. Už jako malý chlapec vyzkoušel prostředek vlastní výroby na svém spolužákovi, který mu přebral dívku.
Nyní se soustřeďuje na rodinu a jeho první obětí se stane nevlastní matka, kterou nenávidí. Potom se jeho pozornost obrátí na otce, ale při pokusu ho otrávit je zatčen, usvědčen z vraždy matky a následně umístěn do ústavu pro duševně choré zločince. V léčebně si ho vezme na starost doktor Zeigler, psycholog známý průkopnickou prácí s psychopaty a snaží se ho rehabilitovat. O osm let později je Graham na základě doktorova doporučení podmínečně propuštěn jako ´vyléčený´ a poslán zpět do společnosti. Graham si najde práci ve fotografické laboratoři, kde má k dispozici i skříňku s jedy, kde najde i své milované thallium. A netrvá to dlouho a Graham začne svým kolegům přidávat jed do čaje. Mnoho jich onemocní, dva dokonce zemřou. Když je Graham odhalen a zatčen, je tentokrát odsouzen k trestu odnětí svobody v obyčejném vězení...

Na rozdíl od skutečného Grahama Younga, který zemřel na infarkt, filmový hrdina spáchá sebevraždu – otráví se.

Nekonvenční debut režiséra a scénáristy Benjamina Rosse.  Autor: Veronika42

režie:
Benjamin Ross
 
 
hraje:
Hugh O'Conor (Graham Young), Ruth Sheen (Molly), Roger Lloyd-Pack (Fred), Norman Caro (pan Goez), Dorothea Alexander (paní Goezová ), Charlotte Coleman (Winnie), Paul Stacey (Dennis), Antony Sher (dr. Ernest Zeigler), Robert Demeger (pan Dexter ), Jack Deam (Mick), Peter Pacey (Dickie Boone ), Joost Siedhoff (dr. Scott ), Vilma Ascherlová (teta Panty ), Frank Mills (strýc Jack), Chris Lawson (dozorce věznice), Malcolm Sinclair (dr. Triefus), Charlie Creed-Miles (Berridge), Hazel Douglas (Edna), Arthur Cox (Ray), John Thomson (Nathan), Simon Kunz (John), Tim Potter (Simon)
 
 
scénář:
Benjamin Ross, Jeff Rawle
 
 
kamera:
Hubert Taczanowski
 
 
hudba:
Robert Lane, Frank Strobel
 
 
střih:
Anne Sopel
 
 
masky:
Kirsten Rottner (asistent)
 
 
výprava:
Maria Djurkovic
 
 
výkonný producent:
Caroline Hewitt, Cameron McCracken
 
 
producent:
Sam Taylor
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.