Případ Cézanne (2009)

Případ Cézanne (L'uomo nero)
75 %
 
 

L'uomo nero

Další název: The Cézanne Affair; Černá ovce

    Žánr: komedie / drama
    Země: Itálie
    Délka: 124 min.
„Příběh o muži, který byl ochoten své lásce k umění obětovat všechno.“
Gabriele Rossetti se vrací na jih Itálie k poslednímu rozloučení s otcem, bývalým přednostou stanice v městečku nedaleko Bari. Ožívají v něm vzpomínky na dětství, na laskavou a krásnou maminku a veselého strýce, na kamarády, ale také na otcovu prchlivost a výbuchy vzteku, když narážel na nepochopení svých uměleckých ambicí. Ernesto byl totiž přesvědčen, že jeho pravým posláním je být malířem, a své lásce k milovaným mistrům a víře ve vlastní talent byl ochoten obětovat cokoli, dokonce i vlastní hrdost. Právě to mu jeho syn celý život zazlíval a byl pevně rozhodnut, že v žádném případě nechce být jako on. Teprve po letech se Gabriele náhodou dovídá všechny okolnosti historie napodobeniny Cézannova autoportrétu, kvůli níž kdysi na otce zanevřel.

Do hořkosladkého příběhu o frustraci muže odmítajícího žít osud obyčejného člověka vložil italský herec a režisér Sergio Rubini i ironickou úvahu o relativitě soudů o umění.

Zdroj: ČT

režie:
Sergio Rubini
 
 
hraje:
Sergio Rubini (Ernesto Rossetti), Valeria Golino (Franca Rossettiová), Riccardo Scamarcio (strýc Pinuccio), Fabrizio Gifuni (Gabriele Rossetti), Guido Giaquinto (Gabriele), Maurizio Micheli (Pezzetti, advokát), Vito Signorile (Venusio), Anna Falchi (Valeria Giordanoová), Margherita Buy (Anna), Vittorio Ciorcalo (Tonino Zucca), Mario Maranzana (Dalò, ředitel), Mariolina De Fano (turecká dáma), Gianpiero Alicchio (doktor), Pierluigi Corallo (dědeček)
 
 
scénář:
Carla Cavalluzzi, Sergio Rubini, Domenico Starnone
 
 
kamera:
Fabio Cianchetti
 
 
hudba:
Nicola Piovani
 
 
kostýmy:
Maurizio Millenotti
 
 
střih:
Esmeralda Calabria
 
 
výprava:
Luca Gobbi
 
 
producent:
Donatella Botti
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.