Princezna Fantaghiro 3 (1993) [TV film]

Princezna Fantaghiro 3 (Fantaghirò 3)
78.8 %
 
 

Fantaghirò 3

Další název: Cave of the Golden Rose III; Tajemství zlaté jeskyně 3 / Jaskyňa Zlatej ruže alebo princezná Fantaghiro 3 (SK)

    Žánr: dobrodružný / fantasy / romantický
    Země: Itálie
    Délka: 200 min., 2 díly
„Odvážná princezna Fantaghiro bojuje o život milovaného prince Romualda proti zlému černokněžníkovi...“
Před mnoha lety žili v bažinách černokněžníci, skřítci a jiné neobyčejné bytosti, které znaly tajemství dobra a zla. Všichni až na jednoho využívali své schopnosti moudře. Kvůli obávanému a ukrutnému čaroději Tarabasovi, Pánovi temnot, jim však lidé přestali věřit, a proto se ostatní nadpřirozené bytosti rozhodly Tarabase zneškodnit. Tarabasovi je jejich snažení jenom k smíchu, protože spoléhá na to, co je napsáno ve hvězdách, totiž že on jediný bude mít moc nad dobrem i zlem na celém světě. Černokněžník mu však prozradí i další proroctví, o němž nemá Tarabas ani tušení: jednoho dne jeho moc zlomí sotva desetiletý potomek královského rodu, který ho přemůže svou nevinností. Tarabas proto vyšle do světa Duchy noci, aby zajali všechny královské potomky od novorozeňat po desetileté. Duchové noci jsou neporazitelní, protože jsou už mrtvi. Všude zavládne zděšení a žal. Ale Duchům noci se postaví princezna Fantagiro a její milý, princ Romualdo...

režie:
Lamberto Bava
 
 
hraje:
Alessandra Martines (Fantaghiro), Ursula Andress (Xellesia), Kim Rossi Stuart (Romualdo), Nicholas Rogers (Tarabas), Brigitte Nielsen (čarodějnice), Kateřina Brožová (Karolína), Anna Geislerová (královna skřítků), Marie Spurná (čarodějnice Beetlebub), Jitka Morávková (čarodějnice Mouldy), Ester Geislerová (malá princezna), Lenka Kubálková (Bolt), Jiří Krytinář (skřítek), Jana Musilová (skřítek), Barbora Šporclová Kodetová (Kateřina), Elena D'Ippolito (Esmeralda), Robert Kryl (skřítek)
 
 
scénář:
Gianni Romoli
 
 
kamera:
Romano Albani
 
 
hudba:
Amedeo Minghi
 
 
střih:
Piero Bozza
 
 
dabing:
Božidara Turzonovová (Čierna kráľovná (SK dabing))
 
 
producent:
Lamberto Bava, Andrea Piazzesi
 
 
kaskadér:
Peter Hric
 
 
režie slovenského znění:
Etela Balgová
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.