Příběh z Palm Beach (1942)

Příběh z Palm Beach (The Palm Beach Story)
76.7 %
 
 

The Palm Beach Story

    Žánr: komedie / romantický
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 88 min.
Okouzlující Claudette Colbert září v roli frustrované manželky neúspěšného inženýra v podání Joela McCrea. Po hádce s ním zamíří mladá žena vlakem do Palm Beach, kde je možné dát se rozvést na počkání. Spolu s ní cestuje i skupina bohatých výtržníků. Ve snaze uniknout jim se ukryje v lůžkovém voze. Aniž to tuší, narazí v něm na jednoho z nejbohatších mužů na světě (Rudy Vallee) a okouzlí ho natolik, že se jí začne dvořit.
Po příjezdu do Palm Beach se znovu setkává s manželem, který se ji pokouší přesvědčit k návratu domů i k němu samotnému. Jenomže to už je mu v patách Valleeova vášnivá sestra (Mary Astor)! Příběh zamilované čtveřice nabízí mimořádně vtipné dialogy, dráždivé situace, úžasnou hudbu i překvapivé rozuzlení.

režie:
Preston Sturges
 
 
hraje:
Claudette Colbert (Gerry Jeffersová), Joel McCrea (Tom Jeffers), Mary Astor (princezna Centimillia), Sig Arno (Toto), Rudy Vallee (J.D. Hackensacker III), Robert Warwick (pan Hinch), Arthur Stuart Hull (pan Osmond), Jimmy Conlin (pan Asweld), Victor Potel (pan McKeewie), Torben Meyer (pan Kluck), William Demarest (člen klubu), Jack Norton (člen klubu), Robert Greig (člen klubu), Roscoe Ates (člen klubu), Dewey Robinson (člen klubu), Bess Flowers (Gerryho služka), Robert Dudley (Wienie King), Franklin Pangborn (manažer)
 
 
scénář:
Preston Sturges, Ernst Laemmle
 
 
kamera:
Victor Milner
 
 
hudba:
Victor Young
 
 
střih:
Stuart Gilmore
 
 
producent:
Buddy G. DeSylva
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.