Pourquois pas! (1977)

Pourquois pas!

Další název: Why Not!; Proč ne?

    Žánr: komedie / melodrama
    Země: Francie
    Délka: 93 min.
„Dva muži a jedna žena ve společné domácnosti... Proč ne?“
Přívětivý film režisérky Coline Serrauové je melancholickou komedií, která z dálky a pouze jakoby náznakem zpochybňuje základní společenské konvence. Film zaznamenal velký úspěch u francouzských diváků.

Hlavními postavami jsou dva muži a jedna žena. Všichni tři spolu žijí ve staré vile a vedou harmonický život v porozumění i sexuální volnosti. Fernand (Sami Frey) pečuje o celou domácnost včetně vaření a starostí o dům. Louis (Mario Gonzales) a Alexa (Christine Murillová) pracují a starají se tak o finance. Komplikace vztahu přichází, když se Fernand zamiluje do Sylvie (Nicole Jametová) a svým přátelům oznámí, že chce odejít. Po krátkém čase zjistí, že neunese odloučení od přátel, a vrací se zpátky i se Sylvií.  Autor: curil

režie:
Coline Serreau
 
 
hraje:
Sami Frey (Fernand Bulard), Christine Murillo (Alexa), Mario Gonzales (Louis), Nicole Jamet (Sylvie), Michel Aumont (inspektor Bricat ), Mathé Souverbie (matka Sylvie), Alain Salomon (Roger), Jacques Rispal (otec Luise), Florence Brière, Louise Chevalier (matka Luise), Bernard Crombey (kolega Rogera), André Marcon (nový muž exmanželky Fernanda), Geneviève Mnich (bývalá manželka Fernanda), Xavier Saint-Macary (playboy Paul), Marie-Thérése Saussure (madam Picaudová)
 
 
scénář:
Coline Serreau
 
 
kamera:
Jean-François Robin
 
 
hudba:
Jean-Pierre Mas
 
 
střih:
Joëlle Hache, Sophie Tatischeff
 
 
producent:
Michèle Dimitri (číšník)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.