Potopa (2007)

Potopa (Flood)
63.8 %
 
 
 
Film na Blu-ray

Flood

Další název: Záplava; Povodeň (SK)

    Žánr: akční / drama / katastrofický / thriller
    Země: Velká Británie / Jihoafrická republika / Kanada
    Délka: 110 min.
„Kde se zastaví nejničivější přívalová vlna všech dob?“
Ničivá zuřící superbouře zvedá v oceánu úděsnou vlnu a příroda hodlá lidstvu připomenout, kdo tady stále ještě vládne. Místem jejího úderu se stane východní pobřeží Velké Británie, kde ústí do moře i řeka Temže. Miliony Londýňanů i ostatních Angličanů jsou ve smrtelném nebezpečí. Inženýr Rob Morrison, jemuž propůjčil tvář oblíbený, z Trainspottingu známý rodák ze skotského Glasgow Robert Carlyle, má jen několik hodin na to, aby se pokusil odvrátit největší tragédii v dějinách Albionu a totální devastaci hlavního města. Ve spolupráci se svou bývalou manželkou Samanthou, specialistkou na budování zátarasů, a otcem Leonardem se jako poslední voják na stráži vydá vstříc vlnobití, jež nejde zastavit. I kdyby vznikla ta nejlepší bariéra na světě, otázka nezní, zda vlna Londýn zasáhne, ale kdy se tak stane. Vedlejší role ve dvoudílném nervy drásajícím katastrofickém thrilleru z roku 2007 patří Kanaďance Jessalyn Gilsigové a Tomu Courtenayovi.

režie:
Tony Mitchell
 
 
hraje:
Robert Carlyle (Rob Morrison), Jessalyn Gilsig (Samantha "Sam" Morrison), Tom Courtenay (Leonard Morrison), Joanne Whalley (Patricia Nash), David Suchet (Campbell), Nigel Planer (Keith Hopkins), Ralph Brown (Melův otec), Gottfried John (Arthur Moyes), Tom Hardy (Zack), Pip Torrens (Richardson), Susan Wooldridge (asistentka Nashové), David Hayman (generálmajor Ashcroft), Martin Ball (Wyatt), Poppy Miller (Nikki Fullerová), Angus Barnett (Bill), Alex Argenti (policistka)
 
 
námět:
Richard Doyle
 
 
scénář:
Justin Bodle, Matthew Cope, Nick Morley
 
 
kamera:
Pierre Jodoin
 
 
hudba:
Debbie Wiseman
 
 
kostýmy:
Kate Carin
 
 
střih:
Annie Ilkow, Simon Webb
 
 
zvuk:
Steven Gurman, Dylan Voigt
 
 
produkce:
Justin Bodle, Peter McAleese
 
 
zvláštní efekty:
Mickey Kirsten (supervize)
 
 
koproducent:
Genevieve Hofmeyr, Philip Key, Michael Prupas
 
 
masky:
Tahira Herold
 
 
výprava:
Jonathan Lee
 
 
výkonný producent:
Ewa Radwanska
 
 
kaskadér:
Steen Young, Fleur van Eeden
 
 
režie českého znění:
Ivana Nedvědová (Prago FIlm ve studiu Fontána, 2008), Jiří Kvasnička (+ dialogy (Ve studiu S Pro Alfa CZ a.s. vyrobila FTV Prima spol. s.r.o., 2012)), Daniel Dítě (Pro MAC TV spol. s r.o. vyrobila Brněnská soukromá televize v roce 2015)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.